POLICIJSKO PRIOPĆENJE: Sirijce ulovili u Novoj Gradiški

335 0

13. prosinac 2012. – SAŽETAK – Jučer, na području policijske

uprave, evidentirana su dva (2) kaznena djela od kojih jedno (1) kazneno djelo kriminaliteta droga i jedno (1) kazneno djelo općeg kriminaliteta (imovinskog karaktera). U području prometa, dogodile su se tri (3) prometne nesreće od kojih jedna (1) s ozlijeđenim osobama (jedna osoba teško ozlijeđena) i dvije (2) prometne nesreće s materijalnom štetom. Zabilježen je jedan (1) prekršaj narušavanja javnog reda i mira.

 

Ulovili ga s marihuanom


KAZNENA DJELA -Jučer oko 17,30 sati, u Slavonskom Brodu, u ulici Eugena Kumičića, policija je kod 19-godišnjaka iz Slavonskog Broda pronašla joint, težine 0,8 grama. Preliminarnim vještačenjem dobivena je reakcija na marihuanu. Policija protiv 18-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Pješak završio u bolnici s teškim povredama i prekršajnim nalogom


PROMETNA NESREĆA – Oko 18 sati, jučer, u Malinu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, opasno po život. Do prometne nesreće je došlo, jer 24-godišnji vozač osobnog automobila Audi, zbog neprilagođene brzine, nije na vrijeme uočio pješaka, koji je hodao u istom smjeru uz desni rub kolnika. Pritom je vozilom udario 49-godišnjeg pješaka, koji je pao na kolnik. Ozlijeđenom pješaku je ukazana liječnička pomoć, te je zbog teških tjelesnih ozlijeda zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Protiv vozača osobnog automobile, policija podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, a protiv pješaka obavezni prekršajni nalog, obzirom da se kretao kolnikom, a ne nogostupom, koji je bio prohodan i očišćen od snijega.

 

NAPOMENA: Opetovano upozoravamo pješake, da na ovakav način ne krše prometne propise, te da se ne kreću kolnikom cesta ili ulica iz sigurnosnih razloga, već koriste za to predviđene nogostupe.


Sirijce ulovili u Novoj Gradiški


NEZAKONITI PRELAZAK GRANICE – Policijski službenici su u utorak, oko 16,30 sati, na željezničkom kolodvoru u Novoj Gradiški zatekli tri (3) strana državljana bez identifikacijskih i drugih dokumenata. Daljnjim provjerama je utvrđeno, da se radi o državljanima Sirije u dobi od 25, 17 i 19 godina (muškarci), koji su pješice ilegalno ušli u Republiku Hrvatsku. Danas će se provesti readmisija, odnosno postupak njihova vraćanja u Republiku Srbiju na graničnom prijelazu Tovarnik.

 

Alkoholizirani vozač je isključen iz prometa


PREKRŠAJI – Noćas, oko 0,20 sati, u Bodovaljcima, policijski službenici su prilikom nadzora prometa, utvrdili da 29-godišnjak, upravlja osobnim automobilom Ford, pod utjecajem alkohola. Alko-testom su u njegovu organizmu utvrdili koncentraciju alkohola u iznosu od 1,26 promila. Alkoholizirani vozač je isključen iz prometa, te policija protiv njega podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški.

Related Post