POLICIJSKI VIKEND

403 0

18. veljače 2013. – Tijekom vikenda na području policijske

uprave evidentirano je 27 kaznenih djela, od kojih 22 imovinska kaznena djela i to 12 kaznenih djela krađe, pet (5) kaznenih djela teške krađe i pet (5) kaznenih djela oštećenja tuđe stvari. U prometu na cestama evidentirano je devet (9) prometnih nesreća od kojih jedna (1) s poginulom osobom (jedna (1) osoba smrtno stradala i jedna (1) osoba teško ozlijeđena), jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama (jedna (1) osoba lakše ozlijeđena) i sedam (7) prometnih nesreća s materijalnom štetom. Evidentirano je šest (6) prekršaja i to četiri (4) prekršaja narušavanja javnog reda, jedan (1) prekršaj nasilja u obitelji i jedan (1) prekršaj iz Obiteljskog zakona.

 

UHVAĆENI U KRAĐI – Policija je u petak oko 12 sati u Slavonskom Brodu u krugu jedne tvrtke zatekla tri muške osobe u dobi od 18, 20 i 53 godine i jednu maloljetnu mušku osobu koji su pokušali otuđiti jednu metalnu konstrukciju. Dolaskom policije zatečeni su kako pilom za željezo režu metalnu konstrukciju na manje dijelove. Osobe su uhićene radi kriminalističkog istraživanja, a policija će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo krađe u pokušaju.

 

PIJANI VOZAČ MEGANA „POMEO“ TRI PARKIRANA AUTOMOBILA – Jučer ujutro oko 2,20 sati u Slavonskom Brodu u ulici Matije Mesića, 40-godišnji vozač osobnog automobila Renault Megane, SB-registracija je u pijanom stanju (1,83 promila) uzrokovao prometnu nesreću i tom prilikom oštetio tri parkirana osobna automobila, te jedna ulazna metalna vrata ispred kućnog broja 48. Pijani vozač se kretao kolnikom ulice od zapada u smjeru istoka i u jednom trenutku prešao na sjevernu stranu kolnika te na obilježenom parkirališnom mjestu prvo prednjim bočnim lijevim djelom vozila udario u stražnji desni bočni dio parkiranog osobnog automobila Opel Corsa, SB-registracija, a potom prešao na južnu stranu kolnika i prednjim djelom udario parkirani osobni automobil Renault Clio, SB-registracija, koji se zarotirao i desnim bočnim djelom udario u parkirani osobni automobil Opel Astra, koji se nalazio parkiran na obilježenom parkirališnom prostoru također uz južni rub kolnika ispred njega. Pijani vozač je zatim nastavio kretanje vozilom, te udario u metalna ulazna vrata ispred kućnog broja 48 gdje se i zaustavio.

 

U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a pričinjena materijalna šteta je više desetaka tisuća kuna. Kako ne bi nastavio s činjenjem prekršaja policija je alkoholiziranog vozača smjestila u posebnu prostoriju do otriježnjenja, a protiv njega podnosi prekršajni nalog zbog prekršaja kojim je uzrokovao prometnu nesreću, te optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola.

Related Post