POLICIJSKI VIKEND – Lopovi krali, vozači vozili pijani

501 0

17. listopada 2011. – Na području Policijske uprave Brodsko- posavske tijekom proteklog vikenda evidentirano je ukupno 31 kazneno djelo od kojih je 31 kazneno djelo iz općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 24 kaznena djela su imovinska kaznena djela i to četiri kaznena djela teške krađe, 13 kaznenih djela krađe ( dva kaznena djela krađe i 11 krađa kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti), jedno kazneno djelo nezakonitog ribolova i šest kaznenih djela oštećenja tuđe stvari.

 

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno 14 prometnih nesreća od kojih pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i devet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama četiri osobe su teže ozlijeđene, a pet osoba su zadobile lake tjelesne ozlijede.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je ukupno 16 prekršaja i to šest prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, četiri prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, dva prekršaja iz Obiteljskog zakona i četiri prekršaja iz drugih zakona.

 

Preventivno-represivna akcija „Alkohol“

 

Prometna policija je ovaj vikend provela preventivno-represivnu akciju „Alkohol“. Tijekom akcije policija je provjerila 46 sudionika u prometu na cestama na prisutnost alkohola i droga u organizmu i poduzela ukupno 19 mjera i radnji. Tom prilikom zbog prisutnosti alkohola u organizmu iz prometa je isključeno šest vozača. Najveća izmjerena koncentracija alkohola bila je 2,64 promila izmjerena oko 17,38 sati u nedjelju u ulici Nikole Tavelića u Slavonskom Brodu kod 52-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „Lada Niva“, SB-registracija. Pored ovih prekršaja među najbrojnijim prekršajima bili su nepropisna brzina u devet postupanja.

 

Aktivnosti prometne policije za vikend

 

Prometna policija je tijekom ovog vikenda prema počiniteljima prekršaja u prometu na cestama poduzela ukupno 118 mjera i radnji. Prema sudionicima u prometu koji su zatečeni pod utjecajem alkohola policija je postupala u 11 slučajeva, kojom prilikom je 11 vozača isključeno iz prometa. Najveća izmjerena koncentracija alkohola bila je 3,09 promila izmjerena oko 3 sata u jutro u nedjelju u mjestu Gornji Andrijevci kod 23-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „VW Polo“, SB-registracija, koji je u to vrijeme skrivio prometnu nesreću (slijetanje s kolnika ceste) u kojoj je jedna osoba zadobila teške, a jedna lake tjelesne ozlijede. Pored ovih prekršaja najbrojniji prekršaji bili su nepropisna brzina u 65 slučajeva.

Related Post