POLICIJSKI VIKEND OBILJEŽILI LOPOVI, PIJANI VOZAČI I POŽARI

1125 0

14. ožujak 2011. – Na području Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom vikenda evidentirano je ukupno 38 kaznenih djela od kojih 36 iz općeg kriminaliteta i dva iz gospodarskog kriminaliteta. Najbrojnija su imovinska kaznena djela, kojih je bilo 29 i to 12 kaznenih djela krađe, 7 kaznenih djela teške krađe, 9 oštećenja tuđe stvari i jedno kazneno djelo utaje.

 

Pali se korov – čak 11 požara

 

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom vikenda dogodilo se ukupno 11 prometnih nesreća od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 9 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama 2 osobe su lakše ozlijeđene i u 2 prometne nesreće utvrđena je prisutnost alkohola kod vozača. Tijekom vikenda evidentirano je ukupno 11 prekršaja i to 5 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 4 iz Zakona o sprječavanju nasilja u obitelji, 1 iz Obiteljskog zakona i 1 iz Zakona o suzbijanju zlouporaba opojnih droga. Za vikend na području Policijske uprave Brodsko-posavske evidentirano je i 11 požara od kojih 2 s manjom materijalnom štetom i 9 bez materijalne štete.

 

Aktivnosti prometne policije tijekom vikenda

 

Prometna policija je na području Policijske uprave Brodsko-posavske preko vikenda prema sudionicima u prometu koji su počinili prekršaje poduzela ukupno 95 mjera i radnji. Prema sudionicima u prometu, uglavnom vozačima motornih vozila koji su zatečeni da upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola policija je postupala u 37 slučajeva. Najveća koncentracija alkohola bila je 2,22 promila, izmjerena u Gundulićevoj ulici u Slavonskom Brodu kod 31-godišnjeg vozaća osobnog automobila. Pored ovih prekršaja najbrojniji su bili i nepropisna brzina u 38 slučajeva i nekorištenje sigurnosnog pojasa u 20 slučajeva. Evidentirana su i dva kaznena djela u prometu i to kaznena djela „Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“.

 

U G. Bogićevcima uhićen pijani vozač

 

Jučer oko 00,30 sati u mjestu Gornji Bogićevci, policija je prilikom nadzora prometa zaustavila osobni automobil marke „Opel Astra“, novogradiških registracija, kojim je upravljao 37-godišnjak s područja općine Gornji Bogićevci. Provjerom dokumenata je utvrđeno da on upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a izvršenim alko-testiranjem kod njega je utvrđeno 2,10 promila alkohola u organizmu. Zbog opasnosti da nastavi sa činjenjem prekršaja smješten je u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

 

Pas nanjušio drogu u automobilu

 

U četvrtak navečer oko 23 sata u mjestu Beravci prilikom nadzora prometa policijski pas je reagirao na prisutnost droga u osobnom automobilu marke „Ford Mondeo“, đakovačkih registracija, kojim je upravljao 25-godišnjak s područja Đakova. Nakon toga mladić je policiji iz prostora suvozačevog sjedala izvadio i dragovoljno predao jedan „PVC“ paketić, takozvana „Suza“ ispunjen biljnom materijom zelene boje, karakterističnog izgleda i mirisa kao opojna droga „marihuana“. Nad djelom te biljne tvari izvršeno je preliminarno vještačenje, kojim se dobila reakcija karakteristična za opojnu drogu „marihuana“. Zbog male količine opojne droge, koja je uz potvrdu oduzeta, protiv ovog 25-godišnjaka slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

 

S 1,84 promila sletio s ceste

 

U subotu oko 11,30 sati u Novoj Gradiški vozač osobnog automobila s 1,84 promila alkohola, skrivio prometnu nesreću u kojoj je zadobio lakše tjelesne ozlijede. Muškarac je s područja općine Rešetari, a po utjecajem alkohola upravljao je osobnim automobilom marke „Toyota“, novogradiških registracija. Zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju ceste u desnom zavoju izgubio je nadzor nad upravljačem vozila i u zanošenju prešao na prometnu traku namijenjenu za vozila iz suprotnog smjera, a potom na travnatu površinu suprotne strane kolnika, kojom prilikom je prednjim djelom vozila udario u zaštitnu metalnu ogradu. Liječnička pomoć pružena mu je u Općoj bolnici u Novoj Gradiški gdje je nakon pružene pomoći zbog zadobivenih lakih tjelesnih ozljeda pušten. Zbog izazivanja prometne nesreće i prekršaja za upravljanje pod utjecajem alkohola protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški.

Related Post

DOBAR ULOV POLICIJE

Autor - 20/11/2013 0
SLAVONSKI BROD, 20. studeni 2013. – Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 37-godišnjakom, policijski službenici su potvrdili sumnju u kazneno djelo izbjegavanje…

OTVORENO PISMO UUHBDR NG

Autor - 10/08/2012 0
Članovi obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja, okupljeni u Udruzi udovica hrvatskih branitlja Domovinskog rata Nova Gradiška, ovim pismom izražavaju ogorčenost,…

NADZOR PROMETA

Autor - 16/08/2016 0
SLAVONSKI BROD – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 12. do 15. kolovoza, prilikom nadzora prometa, utvrdili su…