POLICIJSKI VIKEND

444 0

 

SLAVONSKI BROD, 12. prosinac 2011. – Tijekom vikenda

je na području policijske uprave evidentirano ukupno 20 kaznenih djela od kojih je najviše (16) protiv imovine, te po jedno kazneno djelo protiv slobode i prava čovjeka i građanina, protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja, protiv službene dužnosti i protiv pravosuđa. U oblasti prometa dogodilo se šest prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenih osobama (dvije osobe lakše) i četiri s materijalnom štetom. Bilježi se jedno narušavanje javnog reda i mira i četiri nasilnička ponašanja u obitelji. Od ostalih događaja evidentirana su tri požara s materijalnom štetom u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

 

Švercao cigarete

 

NOVI VAROŠ – U subotu oko 11.20 sati policijski službenici su u Novom Varošu prilikom nadzora osobnog automobila Vento, austrijskih registracijskih oznaka i broja pronašli krijumčarene cigarete. Naime, pretragom vozila temeljem sudskog naloga pronađeno je 38 šteka raznih cigareta s nadzornim markama Bosne i Hercegovine. Cigarete je u Republiku Hrvatsku unio 57-godišnjak sa područja Novske izbjegavajući mjere carinskog nadzora. Protiv njega slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

 

Potukli se čekajući vlak

 

NOVA GRADIŠKA – Jučer oko 7 sati u Novoj Gradiški u čekaonici na željezničkom kolodvoru dva muškarca su narušavala javni red i mir. Policijski službenici su utvrdili da je riječ o 32-godišnjaku i 26-godišnjaku koji su se bez posebnog povoda potukli, razmijenivši više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu, a daljnju tučnjavu spriječili su ostali putnici. Nije bilo težeg ozljeđivanja. Alko-testom je u organizmu 32-godišnjaka utvrđena koncentracija u iznosu od 1,70 promila, dok je 26-godišnjak odbio alko-test iako je bio vidno alkoholiziran. Obadvojica su dovedeni i zadržani u službenim prostorijama do otriježnjenja. Protiv njih slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

„Švicarac“ pijan za volanom

 

SIKIREVCI – Noćas oko 2 sata policijski službenici su u Sikirevcima utvrdili prekršaje u prometu koji su se odnosili na vožnju pod utjecajem alkohola i prekoračenje brzine. Kontrolirajući promet izvršili su alko-testiranje nad 61-godišnjakom koji je upravljao osobnim automobilom Audi, švicarskih nacionalnih oznaka i broja (brzinom većom od 10-20 km od dopuštene), kojom prilikom je u njegovu organizmu utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 1,67 promila. Vozač je doveden i zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja. Protiv njega policija podnosi optužni prijedlog, odnosno obavezni prekršajni nalog.

 

Požar

 

VELIKA KOPANICA- U nedjelju oko 4 sata u Velikoj Kopanici, V. Nazora došlo je do požara na gospodarskom objektu – mehaničarska radnja (nije u funkciji) koja je u cijelosti izgorjela, dio krovne konstrukcije, te stvari i alat koji su se nalazili u unutrašnjosti prostorije. Utvrđeno je da je do požara došlo najvjerojatnije zbog prijenosa vatre sa hrpe na koju su ukućani odlagali pepeo iz peći u neposrednoj blizini ulaznih vata gospodarskog objekta. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

Akcija alkohol

 

Policijski službenici su u noći (subota/nedjelja) prilikom nadzora prometa u okviru operativne akcije „Alkohol“ utvrdili ukupno 58 prekršaja. Najviše prekršaja se odnosilo na upravljanje pod utjecajem alkohola (26), dok je kod jednog vozača utvrđena prisutnost droga. Nadalje, vozači su u 17 slučajeva prekoračili propisanu brzinu, te su u manjem broju utvrđeni prekršaji kao što su: nepropisno zaustavljanje i parkiranje, nepoštivanje prometnih svjetala, nepropisno pretjecanje, neregistrirano vozilo, upravljanje prije stjecanja na upravljanje, nekorištenje sigurnosnog pojasa i ostalo.

 

 

Related Post