POLICIJSKO PRIOPĆENJE – Alkoholizirani vozač izazvao nesreću

407 0

11. travanj 2012. – Sinoć oko 20 sati u Dubovcu je

alkoholizirani vozač s 2,50 promila alkohola u organizmu sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom. Do prometne nesreće je došlo jer je 59-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Polo u raskrižju oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu Ford Focus kojim je upravljao 56-godišnjak. Vozač Forda je pokušao izbjeći prometnu nesreću, no ipak je došlo do udara jednog vozila u drugo. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Policija je alko-testiranjem u organizmu 59-godišnjaka očitala koncentraciju alkohola u iznosu od 2,50 promila. Alkoholizirani vozač je doveden u službene prostorije i zadržan do otriježnjenja, a protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradišci.

 

Punjač zapalio kuću

 

Jučer su policijski službenici uz nazočnost inspektora zaštite od požara, nakon lokaliziranja požara obavili očevid u obiteljskoj kući u vlasništvu 55-godišnjakinje iz Slavonskog Broda, Trg pobjede. Utvrdili su da je požar prouzročio kvar na punjaču modema, koji je bio uključen u produžni kabel. Vatra se iz prostora spavaće sobe u potkrovlju proširila na ostatak pokućstva. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Slijedi izvješće državnom odvjetništvu.

 

Pritvoren alkoholizirani vozač

 

Policijski službenici su nadzirući promet, sinoć, oko 23.20, na autocesti A-3 kod Oriovca, zaustavili osobni automobil Chrysler i utvrdili da je vozač pod utjecajem alkohola. Izvršenim alko-testom nad 38-godišnjakom iz Zagreba, očitana je koncentracija alkohola u njegovu organizmu u iznosu od 1,87 promila. Vozač je isključen iz prometa, doveden i zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja. Protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Prekršajni nalozi protiv biciklista

 

U vremenu od 6. do 10. travnja policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brodu su u okviru nadzora prometa na svom postajnom području, zbog prometnih prekršaja podnijeli pet (5) izvješća, 10 optužnih prijedloga, 19 pisanih upozorenja, 32 prekršajna naloga, odnosno obvezna prekršajna naloga i naplatili 103 novčane kazne. Kontrolirali su 19 vozača bicikla i pritom izdali tri (3) obvezna prekršajna naloga, odnosno upozorenja, zbog ne korištenja svjetla i tri (3) upozorenja zbog nekorištenja reflektirajućeg prsluka. Najveći broj prekršaja (113) se odnosio na nepropisne brzine, a najveća brzina utvrđena na autocesti iznosila je 232 km/h. U manjem broju utvrđeni su i drugi prekršaji: sigurnosni pojas (11), alkohol (8), (najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,97 promila), mladi vozač (3) i neregistrirano vozilo (1).

Related Post