NEOVLAŠTENA PROIZVODNJA I PROMET DROGAMA

443 0

Dvije kaznene i jedna prekršajna prijava

– SLAVONSKI BROD, 18. svibanj 2015. – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su u petak proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

 

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policija će za dvije muške osobe u dobi od 19 i 23 godine iz Slavonskog Broda nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznene prijave zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

 

Mladić od 19 godina je osumnjičen da je 13. svibnja prodao opojnu drogu tipa marihuana drugom 19-godišnjaku također iz Slavonskog Broda kod kojeg su policijski službenici u petak (15. svibnja) pronašli i oduzeli oko tri grama biljne tvari za koju se preliminarnim testom dobila pozitivna reakcija na opojnu drogu tipa marihuana. Drugom mladiću od 23 godine osumnjičenom za isto kazneno djelo policijski službenici su pretragom doma i drugih prostorija koje koristi pronašli i uz potvrdu oduzeli oko 7 grama zelene biljne tvari, koja je preliminarnim testom pozitivno reagirala na opojnu drogu marihuana. Pretragom su kod njega pronađene i oduzete dvije ručno motane cigarete „jointa“ s mješavinom duhana i suhe zelene biljne tvari, digitalna vaga s tragovima suhe zelene biljne tvari te druge predmete koje ukazuju na sumnju u posjedovanje i preprodaju opojne droge.

 

U petak oko 13 sati u Slavonskom Brodu, policijski službenici su kod 19-godišnjaka iz Slavonskog Broda pronašli i uz potvrdu oduzeli oko 3 garama zelene biljne tvari za koju se testom na opojne droge dobila pozitivna reakcija na opojnu drogu tipa marihuana. Policija će protiv mladića Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu dostaviti optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Related Post