POLICIJSKI PRAZNIK RADA – Ukradenim automobilom na silu pokušao prijeći granicu

391 0

2. svibanj 2012. – Policija je jučer oko 11 sati na graničnom

prijelazu Slavonski Šamac uhitila 23-godišnjaka iz Đakova koji je neposredno prije toga na graničnom prijelazu počinio više prekršaja vozilom vlasništvo 29-godišnjaka iz Đakova, a za koje vlasnik prijavio da mu je otuđeno. On je jučer u jutarnjim satima ( između 3 i 9 sati ) na jezeru „Borovik“ kod Đakova samovoljno uzeo osobni automobil marke „VW Caddy“, DJ-registracija, vlasništvo 29-godišnjaka iz Đakova. Zatim je oko10,30 sati došao do graničnog prijelaza Slavonski Šamac upravljajući vozilom s 1,51 promila alkohola u organizmu. U namjeri da izbjegne graničnu kontrolu skrenuo je na traku za ulaz teretnih vozila u Republiku Hrvatsku, dakle dolaskom iz suprotnog smjera pokušao prijeći u Bosnu i Hercegovinu tako što je vozilom bez zaustavljanja udario u spuštene polu branike rampe koje je oštetio. Brzom intervencijom hrvatske i bosanske granične policije zaustavljen je na bosanskoj strani i vraćen na granični prijelaz Slavonski Šamac. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola, izazivanje prometne nesreće na graničnom prijelazu, izbjegavanja granične kontrole i pokušaja izigravanja zaštitne mjere zabrane putovanja u inozemstvo izrečenu od Općinskog suda u Našicama, prijave protiv njega podnosi brodsko-posavska policija, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Oduzimanja tuđe pokretne stvari“ oko 15 sati je predan djelatnicima Policijske postaje Đakovo, koji su ga uhitili radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja

 

Stanje sigurnosnih događanja za proteklih 48 sati

 

Na području Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklih 48 sati (odnosno 1. svibnja i „Praznika Rada“) evidentirano je 16 kaznenih djela od kojih su svih 16 kaznenih djela iz općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 14 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to dva kaznena djela „Teške krađe“, devet kaznenih djela „Krađe“, jedno kazneno djelo „Pronevjere“ i dva kaznena djela „Oštećenja tuđe stvari“.

 

Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske tijekom proteklih 48 sati dogodilo se 10 prometnih nesreća od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama dvije osobe su zadobile teške tjelesne ozlijede, a dvije osobe su lakše ozlijeđene.

 

Tijekom proteklih 48 sati evidentirano je i osam prekršaja i to dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i šest prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Evidentiran je i jedan pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava (radi se o jednom minobacačkom projektilu iz II svjetskog rata, kojeg su na siguran način uništili policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu).

 

Dostojanstveno obilježena obljetnica Bljeska

 

Jučer je od 10 do 13 sati u Okučanima obilježena 17. obljetnica Vojno-redarstvene akcije „Bljesak“. Tom prilikom u Okučanima su boravili brojni predstavnici, između ostalih i Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem, te brojni drugi izaslanici državnih tijela, drugih institucija, udruga, te veliki broj građana. Svečanoj proslavi prisustvovalo je oko 500 posjetitelja uz potporu predstavnika oružanih snaga i osiguranje policijskih službenika Policijske uprave brodsko-posavske, koje je proteklo uredno i bez posebnosti. Važnu medijsku pozornost ovom događaju u svakom slučaju su pridodali i brojni predstavnici medija.

Related Post