POLICIJSKA 24 SATA

1021 0

18. rujan 2012. – Tijekom protekla 24 sata na području policijske

uprave evidentirano je 12 kaznenih djela iz općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta devet (9) kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to šest (6) kaznenih djela krađe i tri (3) kaznena djela uništenja i oštećenja tuđe stvari. U prometu na cestama nije evidentirana niti jedna prometna nesreća. Evidentirana su tri (1) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan () prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

Pokradeni dok su spavali

 

Jučer u jutarnjim satima od 2 do 4 sata na parkirališnom prostoru autoceste Bregana-Lipovac kod mjesta Staro Petrovo Selo nepoznati počinitelj je iz kabine otključanog automobila Fiat Ducato, njemačkih registracija, otuđio crni kožni novčanik s njegovim osobnim dokumentima, dokumentima njegove 47-godišnje supruge, dokumentima vozila i novčanim iznosom od više stotina eura dok su supružnici spavali u zadnjem dijelu vozila. Policija traga za počiniteljem.

 

Vozili unatoč zabrani

 

Policija je jučer u dva slučaja zatekla vozače automobila, koji su upravljali vozilom dok im traje zabrana upravljanja motornim vozilima za tu kategoriju vozila. Oko 14 sati u mjestu Slobodnica zatečen je 29-godišnjak iz mjesta Sibinj dok je upravljao pod zabranom ( zabrana od 11. svibnja do 8. studenog ove godine ) osobnim automobilom Opel Astra, SB registracija. Oko 19 sati u Novoj Gradiški zatečen je 28-godišnjak s područja Zagreba dok je upravljao pod zabranom ( zabrana od 7. rujna do 4. studenog ove godine ) osobnim automobilom NG-registracija. Oba vozača su isključena iz prometa i uhićena radi kriminalističkog istraživanja, a protiv njih policija podnosi kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.


Turčin vozio 221 km/h.

 

Jučer oko 22,30 sati sjevernim kolničkim trakom autoceste Bregana-Lipovac, 39-godišnji turski državljanin upravljao je osobnim automobilom Audi A6, njemačkih registracija na mjestu gdje je brzina kretanja ograničena na 130 km/h, brzinom od 221 km/h. Zbog počinjenog prekršaja vozaču je prekršajnim nalogom naplaćena novčana kazna od tri tisuće kuna i troškovi 500 kuna, te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole „B“ kategorije na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

Related Post