ŠVERC ZAŠTIĆENIH VRSTA PTICA

379 0

NOVI VAROŠ, 19. svibanj 2015. – Danas u jutro oko 5 sati u naselju Novi Varoš policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška s carinskim službenicima Mobilne jedinice carine iz Osijeka i inspektora zaštite prirode,

prilikom provođenja zajedničke akcije pregledom i graničnom kontrolom u autobusu, BIH-registracija, koji prometuje na liniji Sarajevo – Zagreb pronašli su u prtljažnom prostoru četiri kartonske kutije u kojima se nalazilo 33 komada živih ptica.

 

Među pronađenim pticama temeljem Pravilnika o strogo zaštićenim vrstama, nalazilo se 25 komada strogo zaštićenih vrsta (15 češljugara, četiri čižka, dva batokljuna, dvije jurčice i dvije zelendure) čiji je promet preko granice ograničen odnosno zabranjen. Vrijednost pronađenih ptica sukladno Pravilniku o visini naknade štete na zaštićenim životinjskim vrstama je nekoliko desetaka tisuća kuna.

 

Ptice su oduzete od 43-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine nad kojim policija provodi kriminalističko istraživanje radi kaznenog djela izbjegavanje carinskog nadzora, a preuzeli su ih inspektori zaštite prirode i biti će zbrinute u državnom azilu u Slavonskom Brodu.

Related Post

KUĆA SE OBRUŠILA NA KAMION

Autor - 04/11/2010 0
NOVA GRADIŠKA, 4. studeni 2010. – Danas oko 17 sati u Zagrebačkoj ulici na nogostup i cestu srušila se ruševna kuća. Dio…