POLICIJA UPOZORAVA NA OPREZ – Pijani biciklisti ugrožavaju sigurnost u prometu

367 0

NOVA GRADIŠKA, 19. prosinac 2012. – Kao i svi ostali i biciklisti

su aktivni sudionici u prometu i moraju se pridržavati odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Nisu, međutim, rijetki biciklisti koji smatraju da u prometu mogu sudjelovati s tehnički neispravnim biciklom, pa i ako su pijani. U posljednje vrijeme smo svjedoci prometnih nezgoda u kojima sudjeluju iu smrtno stradaju biciklisti.

 

Sinoć, oko 23 sata, u Novoj Gradiški, u Benkovićevoj ulici, policijski službenici su nadzirući promet, utvrdili da 46-godišnjak, upravlja tehnički neispravnim biciklom, a na sebi nije imao reflektirajući prsluk, te je također bio pod utjecajem alkohola. Alkotestom je u njegovu organizmu izmjerena koncentracija alkohola u iznosu od 2,58 promila. Protiv 46-godišnjaka, koji je isključen iz prometa i zadržan na otriježnjenju, policija podnosi optužni prijedlog, odnosno obavezni prekršajni nalog.

 

Noćas, desetak minuta iza ponoći, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, u Relkovićevoj ulici, u Novoj Gradiški, zatekli su 37-godišnjeg biciklistu pod utjecajem alkohola. U njegovu organizmu su alkotestom očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 1,82 promila. Također, na sebi nije imao reflektirajući prsluk, a bicikl mu je bio tehnički neispravan. Alkoholizirani biciklista je zadržan do otriježnjenja u službenim prostorijama, te policija protiv njega dostavlja odgovarajući optužni prijedlog, odnosno obavezni prekršajni nalog.

 

-Obzirom na češću pojavu prometnih nesreća u kojima sudjeluju biciklisti i njihova stradavanja, policija upozorava na oprez i dosljedno poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Također upozorava građane, da nikako ne upravljaju biciklom, ako su pod utjecajem alkohola, te da vode računa o tehničkoj ispravnosti svog bicikla, no i o tome da budu pravilno osvijetljeni noću, a posebno u uvjetima smanjene vidljivosti, odnosno na sebi imaju reflektirajući prsluk, kako ne bi došlo do neželjenog stradavanja – upozoravaju bicikliste iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Related Post