Poljoprivredno-poduzetničke ideje održat će se 17. 18. i 19. svibnja, sa novim sadržajima i na otvorenom

664 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 6. svibnja 2019. – Ovogodišnje Poljoprivredno-poduzetničke ideje održat će se, ove godine u izmijenjenom datumu, sa novim sadržajima i na otvorenom.
Promjena datuma izazvala je, zbog nedostatka kvalitetnih informacija, dosta nedoumica pa i putanja hoće li se Poljoprivredno-poduzetničke ideje ove godine uopće održati, posebno nakon plakata koji najavljuje ovogodišnji 2. poljoprivredni sajam.
Kako doznajemo od zamjenice gradonačelnika Ivane Trupina Trajati će tri dana i održati se na otvorenom u središtu grada. Umjesto koncem siječnja kao što je bilo uobičajeno u proteklih 20 godina, ove godine održat će se 17., 18 i 19. svibnja, a njegov sastavni dio je i 2. poljoprivredni sajam.
Poljoprivredno-poduzetničke ideje obilježile su prošle godine hvalevrijednu obljetnicu. U proteklih 20 godina ustrajalo se u ideji da se jednom godišnje okupe mali i srednji proizvođači, te struka, a poljoprivredna gospodarstva, zanatske djelatnosti i kućna radinost pokažu što to rade i proizvode. Struka je tu da educira i govori o stremljenjima i zakonskim regulativama koje prate značajan dio gospodarstva u ruralnom području. Bit će tako i ove godine.
Poljoprivredno-poduzetničke ideje pet su godina bile u Slavonskom Brodu, da bi potom preselile u Novu Gradišku na ideju Vladimira Plavca, tadašnjeg brodsko-posavskog dožupana, kojemu pripadaju velike zasluge za njihovo organiziranje o kontinuitet u održavanju.
Organizatori su Brodsko-posavska županija, Grad Nova Gradiška i Turistička zajednica.

Related Post

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 17/11/2015 0
Slavonski Brod, 17. studenog 2015. – Brodsko-posavska županija već punih 14 godina, provodi Projekt trihineloskopskog pregleda svinjskog mesa u registriranim…