Položeni vijenci u povodu Dana antifašističke borbe i Dana državnosti

872 0

NOVA GRADIŠKA, 21. lipanj 2019. -U povodu Dana antifašističke borbe i Dana državnosti, najvećeg hrvatskog praznika i simbola uspostave hrvatske države, slobode i demokracije, danas su kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima položeni vijenci i zapaljene svijeće u počast poginulim antifašistima i poginulim hrvatskim braniteljima, te svima onima koji su živote utkali u slobodu i neovisnost Hrvatske. Posebna počast odana je prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu kod njegove biste.
Vijence su položila i svijeće zapalila izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Grada Nova Gradiška, koje je predvodio gradonačelnik Vinko Grgić i Brodsko-posavske županije, koje je predvodio Željko Burazović, Policijske postaje Nova Gradiška, gradskih udruga i društava, institucija i ustanova.
Minutom šutnje i molitvom, koju je vodio Krešimir Baković, odano je dužno poštovanje i zahvalu svim poginulim i umrlim antifašistima, hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Related Post

SVEČANO OBILJEŽEN DAN GRADA

Autor - 08/12/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 8. prosinac 2015. – Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulih, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima,…

HRVATSKA ZAJEDNICA ŽUPANIJA

Autor - 09/09/2015 0
ZAGREB – U ponedjeljak, 7. rujna u prostorijama Hrvatske zajednice županije u Zagrebu održan je radni sastanak između članova Radne…