POGINULA 10-GODIŠNJA DJEVOJČICA

493 0

13. srpnja 2011. – Danas, oko 10.50 sati u Beravcima

(predio Crno Selo) dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala 10-godišnja djevojčica. Prometna nesreća se dogodila kad je djevojčica započela neoprezno prelaziti kolnik ispred prednjeg dijela nepropisno zaustavljenog teretnog vozila Mercedes (tzv. putujuće trgovine) u trenutku dok se iza kretao osobni automobil BMW kojim je upravljao 55-godišnjak. Pritom je došlo do udara prednjeg dijela BMW-a u djevojčicu koja je odbačena unaprijed i pala na kolnik. Teško ozlijeđenoj djevojčici ukazana je hitna liječnička pomoć, no od zadobivenih ozljeda je u 11.30 sati preminula u bolnici u Slavonskom Brodu. Po nalogu istražnog suca, sutra će se na Odjelu patologije obaviti obdukcija.

Policija nastavlja daljnji rad u cilju utvrđivanja bitnih činjenica i okolnosti, te slijedi podnošenje odgovarajućih pismena.

Desetak metara od svoje kuće poginula je djevojčica Sara Franić, koja je na jesen trebala poći u 5. razred osnovne škole. 

– I sama se opskrbljujem u kombiju koji nekoliko puta tjedno prolazi kroz naše selo i prodaje prehrambene proizvode. Mala Sara i njezina majka Jelena bile su kod kombija kada i ja. Kupile su kruh i otišle preko ceste svojoj kući. Ubrzo je Sara, koju znam kao predobro dijete puno radosti, opet došla do kombija da kupi neki sok i već sam se okrenula prema svojoj kući kada sam čula jak tupi zvuk, baš kao da je s nekog vozila otpala puknuta guma. Okrenula sam se i vidjela da zrakom ne leti guma nego dijete. Kada je palo na tlo, vidjela sam da je to Sara. Brzo sam iz kuće donijela vode i umila joj lice, ali je samo sklopila oči. Strašno, to nikad neću zaboraviti – kaže susjeda Franjićevih Katica Šapina, a prenosi Večernji list. 

– Krivicu snose i obrtnici koji iz kombija prodaju u našim selima. Istina, to ne bi činili da u selima ima trgovina, ali kako nema, dođu u selo i trube, a tko od mještana odmah ne dotrči do kombija ostane taj dan bez kruha ili nečega drugog, dodaje susjeda Katica Šapina.

Related Post