Poraz Sloge protiv Grafičara

936 0

19. ožujak 2011. – Danas je Sloga odigrala prvenstvenu

utakmicu 20. kola 4.HNL, Istok, protiv Grafičara iz Osijeka po vrlo hladnom i vjetrovitom vremenu. Gosti su pobijedili nakon izjednačene igre sa 2:0 (0:0). Po igri, obostranom zalaganju i stvorenim prilikama najrealniji rezultat bio bi neodlučno, kao što je i bilo sve do 57. minute kada je Sloga primila vrlo jeftin gol, iz jedne poluprilike, ali je pogriješio vratar Ruškan kome je lopta prešla preko ruke i ušla u mrežu. Do tada igra je bila potpuno terenski izjednačena, sa skoro više prilika Sloge nego li gosta, ali nije bilo završnice. Nabrojimo obostrane prilike: U 6. minuti Ruškan krasno brani jedan „zicer“ jer je Osječanin izbio sam pred Sloginog vratra, a ovaj je hrabrim padom u noge obranio siguran gol. Četiri minute kasnije velika prilika Sloge: Đurić je u naletu, puca iz kosa i lopta tik vratnice odlazi u gol-aut.

Ogromna prilika Sloge u 14. minuti: Barišić izbija sam na liniju 16-erca, iz prve snažno puca, ali lopta u matnoj poziciji odlazi preko gola. Još bolju priliku ima Jurišić u 21. minuti, bio je malo u desno, ali neposredno pred prvom desnom vratnicom. Međutim, šalje mlaki lob a loptu vratar hvata. Tada nastaje period mirne igre bez izrazitih prilika sve do 38. minute kada je, inače, vrlo dobri sudac teško pogriješio. Bokan je dobio sjajnu dubinsku loptu, pretrčao je svoga čuvara i našao se na oko 20-tak metara u punom trku prema golu Osječana, a tada je bio grubo srušen. Sudac se zadovoljio slobodnim udarcem i žutim kartonom suparniku, a sigurni smo da bi Bokan matirao vratara jer je išao sam i bio u stopostotnoj prilici za pogodak. Tu je teško oštećena Sloga jer kazneni udarac je bio očit. Samo minut kasnije Kulundžić blizu središta igrališta grubo starta na gosta i sudac mu pokazuje drugi žuti karton u svega jedan minut i Sloga od 42. minute igra s igračem manje. Tako prvo poluvrijeme završava s 0:0.

U nastavku Osječani osokoljeni što Sloga igra s igračem manje, pa daleko snažnije i ofenzivnije napadaju i uspjevaju to materijalizirati terenskom inicijativom i nažalost golovima. Već u 3. minuti vrlo ozbiljnu prijetnju prema golu Sloge energično rasčišćava Mutnjaković. Međutim, Osječani igraju daleko efenzivnije i kao rezultat takve igre je i vodstvo u 57. minuti kada je jedan napad s lijeve strane urodio pogotkom, koji ide, kako rekosmo, na dušu vratara Ruškana koji je lagani udarac nespremno dočekao kao svoje desne vratnice, lopta je odskočila i preko ruku Ruškana odsjela u mreži. Od tada igra poprima mirni tijek, mijenjaju se naizmjenični napadi, prilika je dosta, ali nema ozbiljnijih prijetnji za gol. Najveću priliku imala je Sloga preko Curića u 71. minuti koji je utrčao u kazneni prostor imao priliku za šut na gol, ali on, iako je imao pratioca, nespretno asistira za Bokana koji loptu ne prima i propada velika prilika Sloge. A tada u 74. minuti Grafičar postiže i drugi gol. Tom pogotku predhodila je velika gužva pred golom Sloge, gdje je bilo dosta višekratnog pucanja na gol i odbijanja od strane Slogine obrane i kada su domaći vrlo uspješno sve rješavali, odjednom je lopta između šumu nogu lagano išla u lijevi vratarev kut, Ruškan vjerijatno ju nije vidio i ona je kraj same vratnice ušla u mrežu za 2:0.

Do kraja utakmice Sloga je otvorenom igrom nastojala smanjiti rezultat, bilo je mnogo pokušaja, ali nije bilo realizacije. Tako su Osječani na prilično lak način došli do pobjede, iako nisu bili izrazito nadmoćniji, ali su postigli pogotke, a to je bilo odlučno. Šteta, jer je Sloga zaslužila bolji ishod, pa tvrdimo da bi neodlučan rezultat bio adekvatniji prikazanoj igri.

Related Post