ŠPORTSKA UDRUGA GLUHIH NOVA GRADIŠKA

674 0

Prvo mjesto je osvojila ekipa Silent iz Zagreba koja je nakon lijepe borbe u finalu pobijedila ekipu Galeba iz Rijeke rezultatom 9:1

 

NOVA GRADIŠKA, 15. listopad 2014. – Športska udruga gluhih Nova Gradiška organizirala je u dvorani Elektrotehničke – ekonomske škole 11. i 12. listopada2014 . godine Državno prvenstvo gluhih u malom nogometu. Sudjelovalo je 6 ekipa iz cijele Hrvatske: Nova Gradiška, Sluh iz Siska, Gluhi iz Varaždina, Silent Zagreb, Slava Raškaj Zagreb i Galeb iz Rijeke. S delegatima Hrvatskog športskog saveza gluhih i Hrvatskog nogometnog saveza gluhih nazočno je bilo preko 70 osoba.

Državno prvenstva gluhih otvorila je dogradonačelnica grada Nove Gradiške mr.sc. Ljiljana Lukačević, u nazočnosti Marijana Knežića, dopredsjednika Hrvatskog Športskog Saveza gluhih te Josipa Bošnjaka ispred organizatora Športske Udruge gluhih Nova Gradiška.

Prvi dan natjecanje se odvijalo po skupinama A i B, a u nedjelju se igralo polufinale i finale, te utakmice za peto i treće mjesto. Podjela pehara i statua bila je u restoranu Maksimilijan.

Prvo mjesto je osvojila ekipa Silent iz Zagreba koja je nakon lijepe borbe u finalu pobijedila ekipu Galeba iz Rijeke rezultatom 9:1. U utakmici za treće mjesto bilo je dosta u neizvjesnosti iako je na kraju ekipa iz Varaždina je otišla na nedostižnu gol razliku od 6:2. U utakmici za 5. mjesto su igrali outsajderi iz skupine A i B koji su osvojili treće mjesto. Sastali su se domaćini iz Nove Gradiške i Slava Raškaj iz Zagreba koja je na kraju i tijesno pobijedila 5:4. Na poluvremenu rezultat je bio 2:2. Utakmica je bilo dosta teška i zanimljiva, a napadači iz svake ekipe su bili dobro raspoloženi.

Najbolji strijelac je DP u malom nogometu je Miroslav Blažević (Silent – Zagreb) sa postignutih 12 pogodaka, najbolji igrač je Mirko Vukić (Silent – Zagreb), a najbolji golman Raul Gojanović (Silent – Zagreb). Fair Play je osvojila Ekipa iz Nove Gradiške sa najmanje prekršaja (12 prekršaja u dva dana natjecanja).

Moramo naglasiti da se zahvaljujemo sucima Đuri Keseru i Zdenku Mergedušu na izvrsnom suđenju, zapisničaru Branku Tomeku, mr. sc. Dragoljubu Kociću, dr. med. na pruženoj medicinskoj pomoći, Hrvatskom športskom savezu gluhih, donatorima Hrvatskim šumama – Nova Gradiška te našim članovima i volonterima koji su nama pomagali u organizaciji Državnog Prvenstva gluhih u malom nogometu. (Športska udruga gluhih Nova Gradiška)

Related Post

UDRUGA TROBOJNICA TKANICA

Autor - 17/10/2016 0
DRAGALIĆ –Uoči Svjetskog dna seoske žene, dakle 14. listopada, članice Udruge “Trobojnica-Tkanica” općine Dragalić okupile su se u mjesnom Vatrogasnom…