POSJEDOVALI HEROIN I ORUŽJE

1441 0

SLAVONSKI BROD 16. rujna 2010. – Zajedničkim radom u koordinaciji policijskih službenika PU brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske uhićeno je nekoliko osoba koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem. Kod šest osoba potvrđena je osnovana sumnja u kazneno djelo zlouporabe opojnih droga. Danas je pet osoba uz kaznene prijave privedeno istražnom sucu Županijskog suda u Slavonskom Brodu, dok se za jednom osobom traga.

 

Brodska policija je uhitila tri osobe, 43-godišnju ženu iz Slavonskog Broda i jedan par (42-godišnju ženu i 40-godišnjeg muškarca) iz Vinkovaca, koji su neprijavljeno boravili u Slavonskom Brodu. Temeljem naloga Županijskog suda izvršene su pretrage vozila, doma i drugih prostorija koje ove osobe koriste, kojom prilikom je pronađeno 54,3 grama opojne droge tipa heroin, puška, plinski pištolj, 231 komada raznog streljiva, nekoliko mobitela i nekoliko tisuća kuna koje potječu iz kaznenog djela.

 

Osječka policija je kriminalističkim istraživanjem obuhvatila dvije osobe (29-godišnjak iz Osijeka i 35-godišnjak iz Vinkovaca), dok je Vinkovačka policija sukladno zakonskim odredbama od 35-godišnjeg muškarca oduzela ukupno 82 grama opojne droge tipa heroin. Ulična vrijednost zaplijenjene droge cijeni se na iznos oko 40 tisuća kuna, a oni su prema dosadašnjim saznanjima policije, preprodajom određene količine heroina ostvarili korist oko 100 tisuća kuna. Drogu su nabavljali na teritoriju susjedne države i prodavali na teritoriju Republike Hrvatske. Policija nastavlja daljnje istraživanje. (PUBP)

Related Post

POLICIJSKA 24 SATA

Autor - 15/07/2015 0
SLAVONSKI BROD, 15. srpnja 2015. – U protekla 24 sata na području policijske uprave evidentirano je devet (9) kaznenih djela…