Posljednji “GAS DO DASKE” za Fifija

10660 0

KNIN / NOVA GRADIŠKA – Gromoglasnim „gasom do daske“ članovi Moto kluba Slavonija iz Nove Gradiške i kolege profesionalni vozači u subotu su na mjestu tragične pogibije odali počast dragom kolegi i prijatelju Kristijanu Filjeviću (37).

Na državnoj cesti D1, na odmaralištu između Polače i Knina, obitelj Kristijana Filjevića (37) iz Nove Gradiške otkrila je spomen ploču tragično preminulome „Fifiju“ koji je na spomenutom mjestu 15. svibnja 2019. godine izgubio život tijekom vršenja popravka na kamionu.
Otkrivanje spomen ploče svojim je dolaskom, molitvom i kratkim govorom uveličao gvardijan fra Marko Duran. „Ovo je bila tvoja cesta,tvoj drugi dom. Poznavao si svaki zavoj. Dragi Fifi, veliki prijatelju, ostaješ zauvijek s nama u našim srcima, iako nema tvoje zračne trube i zvuka tvog motora. Čekaj nas na nekoj drugoj cesti jer jednog dana ćemo se ponovno sresti“, dio je pisma kolega vozača i bajkera upućenih neprežaljenom Fifiju kojeg je fra Marko Duran pročitao na zamolbu bujicom emocija slomljenih vozača i bajkera.
Vijest o tragično preminulom kolegi, profesionalnom vozaču i motociklistu, zatekla je sve njegove kolege. Nakon šoka i nevjerice tzv. „Kraljevi ceste“ ujedinili su se kako bi organizirali izradu spomen ploče u znak trajnog sjećanja na preminulog „Fifija“. Po tko zna koji put, bajkeri i profesionalni vozači pokazali su svoju toplu stranu kako bi sačuvali uspomenu na dragog prijatelja ali i pomogli obitelji u ovim teškim trenutcima. (Danijela Tomić)

 

Related Post