POŠTUJMO „ZNAK PRISTUPAČNOSTI“: U povodu Dana osoba s invaliditetom policija provodi preventivno-represivni akciju

485 0

SLAVONSKIBROD, 3. prosinca 2020. – Danas se obilježava „Međunarodni dan osoba s invaliditetom“. Tim povodom će policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske provesti ciljanu preventivno – represivnu akciju „Znak pristupačnosti“.

– Cilj akcije je smanjiti broj nepropisno parkiranih vozila na mjestima rezerviranima za vozila osoba s invaliditetom te upozoriti na potrebu propisanog označavanja vozila parkiranog na mjestu za osobe s invaliditetom, odnosno na važeći „znak pristupačnosti“. Policijski službenici će tijekom redovne službe pojačati nadzor parkiranja na mjestima za vozila osoba s invaliditetom te represivno postupati prema svim nepropisno parkiranim vozilima, uključujući sva vozila koja nemaju propisani „znak pristupačnosti“. Pojačano će se obilaziti parkirališta i mjesta gdje se okuplja veći broj građana te gdje postoje obilježena parkirališna mjesta namijenjena za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

U slučaju zatjecanja nepropisno parkiranih vozila na mjestima rezerviranim za vozila osoba s invaliditetom, sukladno zakonskim ovlastima, vozila će se uklanjati specijalnim vozilima „pauk“. Također, provjeriti će se ispravnost horizontalne i vertikalne prometne signalizacije koja obilježava parkirališna mjesta rezervirana za vozila osoba s invaliditetom – navodi Damir Brezić, policijski službenik za odnose s javnošću PU BPŽ.

Related Post

Prosvjed Opačka

Autor - 03/01/2012 0
Mi tek konstatiramo, Tomislav Opačak – pravna Država 2:0. Zbog ugrožavanja temeljnih ljudskih prava obitelji Duspara, a ne zbog prosvjeda…