POVEĆAN BROJ REMEĆENJA JAVNOG REDA I MIRA: Akterima kaznene prijave, ali i mladoj konobarici koja je alkoholiziranima davala piće

654 0

NOVA GRADIŠKA, 7. srpnja 2020. – Popuštanjem epidemioloških mjera i otvaranjem ugostiteljskih objekata povećan je broja narušavanja javnog reda i mira kojemu je razlog konzumiranje alkohola. Ne pije se, međutim, samo u ugostiteljskim objektima, već i na javnim prostorima.
Tako su od 3. do 6. srpnja na području Policijske uprave brodsko-posavske policijski službenici nakon dojave o remećenju javnog reda i mira i pijenja na javnom mjestu intervenirali četiri puta.
Dana 3. srpnja, u 10 sati, u Trnakovcu, javni red i mir su remetili 56-godišnjak i 63-godišnjak, međusobno se svađajući i psujući. Slijedi podnošenje optužnog prijedloga.
Također dana 3. srpnja, u 11.55 sati, u Novoj Gradiški, u gradskom parku, 60-godišnjak i 62-godišnjak su na javnom mjestu konzumirali alkoholna pića. U organizmu 60-godišnjaka očitana je koncentracija alkohola u organizmu od 1,86 promila, a u organizmu drugoga 0,99 promila. Policija protiv obojice podnosi optužne prijedloge Općinskom sudu.
U Kruševici, dana 4. srpnja, oko 21 sati, zbog ranije narušenih međuljudskih odnosa, javni red i mir remetio je 57-godišnjak, koji je udario 38-godišnjaka, nanijevši mu ozljedu u vidu crvenila. Policijski službenici protiv 57-godišnjaka podnose optužni prijedlog mjerodavnom Općinskom sudu zbog počinjenog prekršaja.
Dana 4. srpnja, oko 22 sati, u Novoj Gradiški, na terasi ugostiteljskog objekta, u alkoholiziranom stanju, 27-godišnjak (2,94 promila) i 39-godišnjak (2,36 promila) su remetili javni red i mir, koji su vikali i psovali jedan na drugoga, da bi u jednom trenutku 39-godišnjak udario 27-godišnjaka.
Policijsku službenici su obojicu zadržali u službenim prostorijama policije na otriježnjenju. Također su liječnički pregledani, te je utvrđeno da nemaju nikakvih ozljeda. Policija protiv obojice podnosi optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kao i protiv 19-godišnje zaposlenice ugostiteljskog objekta koja je usluživala alkoholna pića osobama koje su već bile pod utjecajem alkohola.

Related Post