POVIJESNI DAN: Slavonski Brod dobio Sveučilište i postaje jedanaesti sveučilišni grad u Hrvatskoj

1594 0

Slavonski Brod/Osijek 27. svibnja 2020. – Za Brodsko-posavsku županiju i Grad Slavonski Brod danas je povijesni dan. Na današnjoj sjednici Senat osječkog Sveučilišta jednoglasno je izglasao promjene koje će omogućiti odvajanje njegovih slavonskobrodskih sastavnica te tako i formiranje novog Sveučilišta u Slavonskom Brodu koji će postati jedanaesti sveučilišni grad u Republici Hrvatskoj.

Ovakve odluke Senata kruna su višegodišnje borbe, rada i zalaganja brodskoposavskog župana Danijela Marušića i predsjednika Županijske skupštine Brodsko-posavske županije Pere Ćosića kako bi ovaj veliki projekt došao u fazu realizacije. Rezultat je to i dobre suradnje s Vladom Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem koja je dokazala kako ravnomjerno skrbi o svim dijelovima Hrvatske i vodi računa o potrebama lokalnih sredina.
Sveučilište u Slavonskom Brodu bit će od iznimnog značaja za budući socio-ekonomski razvoj Brodsko-posavske županije, ostanak mladih u našoj Domovini i privlačenje mladih iz drugih krajeva Republike Hrvatske- navodi se u priopćenju Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i župana.

Related Post