Predsjednik Vlade danas na obilježavanju Dana Brodsko-posavske županije i na 8. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Novoj Gradiški

1252 0

NOVA GRADIŠKA, 16. travnja 2019. – Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana Brodsko-posavske županije.
Po dolasku u Slavonski Brod položit će vijenac ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u 9.45 sati.

Uz predsjednika Vlade bit će ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te ministar turizma Gari Cappelli.

U 12.00 sati predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedat će u Novoj Gradiški 8. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u svečanoj dvorani “Kruna” (Ulica Alojzija Stepinca 11).

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru “Projekta Slavonija, Baranja i Srijem”, kojim je osigurano 2,5 milijardi eura (18,75 milijardi kuna) iz europskih fondova isključivo za projekte na području pet slavonskih županija. Do sada su sjednice Savjeta održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima, Belom Manastiru i Pakracu.

Po završetku 8. sjednice za Slavoniju, Baranju i Srijem, u 14.30 sati, bit će potpisani i uručeni ugovori za područje Slavonije, Baranje i Srijema nakon čega su predviđene izjave za medije.

Uz predsjednika Vlade bit će ministrica regionalnoga razvoja i fondova i Europske unije i glavna koordinatorica Savjeta Gabrijela Žalac, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar državne imovine Goran Marić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar zdravstva Milan Kujundžić i ministar turizma Gari Cappelli te ostali članovi Savjeta.

Related Post