Pregršt besplatnih koncerata, bogata Tombola i još bogatiji popratni program, očekuje sve posjetitelje 117. Dana grožđa

683 0

Grad Buje priprema još jedno izdanje Dana grožđa koje predviđa izuzetno sadržajan program.

Riječ je o povijesnoj manifestaciji koja je obilježavala berbu grožđa na područjima Bujštine. Iako su se vremena promijenila i berba započinje ranije, i dalje se drži do tradicije i pridaje svu važnost onome što su njegovali naši preci. Manifestacija je posvećena jednom proizvodu s navedene destinacije, a to je grožđe, a potom i vino.

Povratak tradiciji ove godine će biti posebno obilježen uz postavljanje štandova i u Istarskoj ulici (od gradske uprave prema ambulanti) kao što je to nekada bilo uobičajeno.

Tradicionalna fešta održati će se, trećeg vikenda u rujnu, tj. od 15. – 17. rujna. Obilovat će sportom, umjetnošću, kulturom, animacijom, zabavom, glazbom i eno gastronomijom. 

Nastupit će razni bendovi, orkestari, limena glazba, vokalne skupine i DJ-i. U petak na repertoaru su Malvazija band, Pop Gunz, Dj Dazz, Dj Nikola z Kukurini, Les Babettes & The 1000 Streets’ Orchestra, u subotu Oscar & Noemi, Bura band, Limena glazba ZT Buje, Puhački orkestar“Arcobaleno Junior, Ilija Ludvig, Dj Rubikon, Nočni Skok i Vatra, dok u nedjelju nastupaju Replay Band, grupa Bukaleta i Četiri tenora.

Navedeni glazbeni program, održat će se u popodnevnim i večernjim satima, dok tijekom dana ostatak programa će biti ispunjen s raznim drugim sadržajima. 

  Umjetnički dio događaja sadržavat će Dječji Ex-tempore, a najmlađi će moći uživati i u radionici izrade majica sa bojama grožđa.

Sportski program bit će ispunjen raznim sportskim turnirima, natjecanjima i pokaznim treninzima za sportove kao što su nogomet, mali nogomet, ribolov, lov, tenis, odbojka, boćanje, karate, rukomet, hrvanje i streljaštvo.

Od ostalih zanimljivosti manifestacije, valja spomenuti smotru lovačkih pasa, turnir u mori cantadi, turnir u briškoli i trešeti, mimohod alegorijskih kola, a svakako zanimljiv će biti eno gastronomski dio prisutan na mnogim štandovima uz gljivarske kotliće i ostala jela. Ukusna će biti i krostata od 2023 bobice, čiji prihod od prodaje će ići isključivo u humanitarne svrhe, a za ljubitelje vina biti će organizirana šetnja vinskim podrumima uz limenu glazbu.

Sve navedeno će plijeniti veliku pažnju. No, najposjećeniji dio eventa bit će definitivno Velika Tombola koja ove godine je još veća uz nevjerojatno veliki nagradni fond od 13.800eur (103.976,10kn), u sklopu kojega je predviđena isplata glavne nagrade tj. Tombole ukupnog iznosa 10.000,00 eur (75.345kn). 

Ulaz na manifestaciju i na njene koncerte je potpuno besplatan.

Related Post

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 05/04/2016 0
Slavonski Brod, 04. travnja 2016. – Vrijedna donacija Brodsko-posavske županije u vidu specijalne opreme, uručena je danas, u prostorijama Područnog…