PREMINUO MSGR. DR. TOMISLAV IVANČIĆ

2800 0

U svom kanoničkom domu u Zagrebu, u petak 17. veljače 2017. preminuo je u 79. godini života  i 51. godini svećeništva kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog i profesor u miru Bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu msgr. dr. Tomislav Ivančić, bratić požeškog biskupa Antuna Škvorčevića.

Rodio se u Davoru, 30. studenoga 1938. godine od oca Đure i majke Marije r. Gelemanović.

Upisao se u Malo sjemenište na Šalati u Zagrebu gdje je završio i Klasičnu gimnaziju te 1960. dolazi u Bogoslovno sjemenište u Zagrebu i upisuje teologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon dvije godine studija poslan je u Rim gdje kao pitomac Papinskog zavoda Germanicum-hungaricum studira teologiju na Papinskom sveučilištu Gregorijana te će 1966. biti zaređen za svećenika. Potom specijalizira fundamentalnu teologiju na Gregorijani iz koje je doktorirao na temu „Nereligiozno kršćanstvo kod Dietricha Bonhoeffera”. Dolazi u Zagreb i postaje asistent pri Katedri fundamentalne teologije na Katoličkome bogoslovnom fakultetu. Godine 1998. postaje dekanom istoga Fakulteta da bi 2001. bio izabran za rektora Sveučilišta u Zagrebu. (Autor Požeška biskupija)

Related Post

PROSLAVILI ZAŠTITNICU ŽUPE

Autor - 23/07/2011 0
ŠTIVICA 22. srpanj 2011. – U župi sv. Marije Magdalene u Štivici, u Novokapelačkom dekanatu, jučer, 22. srpnja, svečano je proslavljena…