Grad donirao računala Industrijsko obrtničkoj školi

2820 0

NOVA GRADIŠKA – Kako je istaknuo  prof. Mojo Matošević, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška, jučer je ta škola od Grada Nova Gradiška dobila hvalevrijednu donaciju računala.

-Prije nekoliko mjeseci u gradskoj upravi  smo počeli s informatizacijom i  svi su djelatnici  dobili nova računala. Radi se o 25 kvalitetnih i brzih računala  s monitorima. Cilj nam je povećati učinkovitost naših djelatnika. Moram reći da su svi  djelatnici dobili 5 postotno povećanje plaće od siječnja ove godine.  Stvaramo im uvjete da budu učinkovitiji, a  što bez tehničkog suporta to ne mogu.

Stara računala smo sredili  i odlučili ih donirati udrugama i školama. Najveći donaciju dobila je Industrijsko-obrtnička škola  s obzirom da prošle godine nije konzumirala značajnija sredstva.  Uz novac ove će godine dobiti ove godine i deset računala koja smo danas isporučili.  Četiri računala  dobiti će Gradska bolnica i po jedno je namijenjeno  udrugama i to onima koje su se prve javile.  Imamo zahtjeve  desetak udruga  koje također traže računala pa ćemo ih i njima  kupiti.

Ove   ćemo godine, isto kao i lani,    školama dati financijsku potporu. Industrijsko-obrtnička škola će dobiti  50.000 kuna, a Elektrotehnička i ekonomska škola 75.000 kuna. Gimnazija je već dobila pametnu ploču, laptop i ostalu opremu,  OŠ „Mato Lovrak“  nekoliko pametnih ploča, a OŠ „Ljudevit Gaj“ će dobiti drugu opremu. Vodimo brigu o školama iako nisu  u našoj nadležnosti, jer su tamo   naši profesori  i naša djeca. Važno je da  im pomognemo da se  educiraju – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Na donaciji  računala  gradonačelniku se zahvalio ravnatelj Mijo Matošević.

-Računala će dobro doći  u radu učenicima naše škole. Imamo dvije informatičke učionice, jednu specijaliziranu za CNC tehnologiju i drugu   informatičku.  Uvijek ih je dobro dopuniti računalima.  Isto tako  i u prostoru knjižnica ova će računala imati  svoje korisno mjesto. Dosta učenika putnika  ovdje će moći provesti slobodno vrijeme, raditi zadaće ili neke projekte. Ovo nam je itekako hvalevrijedna donacija  – kazao je prof. Mijo Matošević.

Related Post

1.500 kuna za djecu

Autor - 27/12/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 27. prosinac 2011. – Zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas-Vijčić danas je u gradskoj vijećnici po četvrti puta ove…