Prenosimo iz novog Novogradiškog godišnjaka – LJEPŠA RAKAS VUJČIĆ: Vijećnici su se dobro pripremali za sjednice i donosili važne odluke

934 0

-U 2019. godini održavane su redovne sjednice Gradskog vijeća, u prosjeku svakih mjesec, mjesec i pol dana. Mogu biti sretna i zadovoljna što su sve sazvane sjednice održane. To znači da je na svakoj sjednici bio dostatan broj vijećnika za pravovaljano odlučivanje, a vijećnici su se dobro pripremali za rad i diskusije.
Za razliku od prošle godine, kada je većina odluka donesena konsenzusom, ove godine je opozicija bila češće protiv nekih odluka, što se može tumačiti predstojećim izborima na različitim razinama, a možda i drugačijim stavovima.
Što se tiče našeg Kluba vijećnika, vijećnici se dobro pripremaju i dobro raspravljaju. Donose se važne odluke za razvoj gospodarstva, komunalne infrastrukture, ali isto tako i u oblasti društvenih djelatnosti, za gradske ustanove u oblasti kulture i obrazovanja i gradske tvrtke. Ono što je bilo zacrtano u velikoj većini je i riješeno.
U odnosima među vijećnicima nije bilo previše povišenih tonova, a suradnja opozicije i pozicije bila je dobra. Činjenica je, međutim, da se dio gradskih vijećnika priključio većinskom klubu SDP-a. Smatram da je suradnja sa ostalim vijećnicima zadovoljavajuća, a posebno je vrlo korektan odnos svih vijećnika prema meni kao predsjednici Gradskog vijeća – kaže predsjednica Gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas Vujčić.

Related Post