U blagdanskom ozračju u Dragaliću održan tradicionalni „Božićni koncert“

4621 0

Autor Franjo Samardžić
DRAGALIĆ, 30. prosinac 2019. – Vladao je sinoć blagdanski ugođaj u Društvenom domu u Dragaliću. U organizaciji KUD-a Dragalić održan je tradicionalni, 9. po redu, „Božićni koncert“. Blagdanskom ozračju božićnim pjesmama, na zadovoljstvo posjetitelja koji su napunili dvoranu društvenog doma, su doprinijela kulturno-umjetnička društva, posebno njihovi najmlađi članovi, potvrdivši time da folklorne tradicije i narodni običaji neće pasti u zaborav.
Uz domaći KUD “Dragalić”, pljeskom su nagradili male članove KUD-a “Godinjak” i KUD-a “Radost” iz Sela kod Siska, a posebno članove KUD-a “Ale Obić” iz Gradiške.
Pokrovitelj „Božićnog koncerta“ bila je Općina Dragalić. Pozdravljajući okupljene u društvenom domu i članove kulturno-umjetničkih društava, općinski načelnik Zvonimir Karlik nije propustio priliku zahvaliti se KUD-u Dragalić zbog velikog doprinosa koji, od svog osnivanja 2011. godine, daje u kulturnom i društvenom životu u općini i prezentiraju Općine Dragalić. Posebno se zahvalio predsjednici Katici Matijašević i poželio joj brz oporavak. Ove godine „Božićni koncert“ je dobio međunarodni karakter, jer je ugoste došao KUD “Ale Obić” iz Gradiške. Njima se načelnik posebno zahvalio.
Okupljene je pozdravio i župnik fra Ivo Brezović.
-Vjerujem da je Božić u vama i da će ovaj koncert u vašim srcima pobuditi veće raspoloženje prema Božiću, usred svih briga i problema Ovo što rade naši Dragalićani je radost i milost Božića i poticaj da živimo mir i dobro – kazao je fra Brozović.

Related Post

Veliki broj požara otvorenog prostora

Autor - 10/08/2020 0
Vatrogasno operativno središte Hrvatske vatrogasne zajednice zabilježilo je nekoliko većih intervencija. Samo u Šibensko-kninskoj županiji su u nedjelju u razdoblju…