PRESTIŽNO PRIZNANJE

729 0

{jcomments on}

NOVA GRADIŠKA, 24. studeni 2014. – Prosudbena komisija Središnjeg Koordinacijskog odbora Republike Akcije Gradovi i općine – prijatelji djece, kojeg čine predstavnici Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske i Hrvatskog društva za

preventivnu i socijalnu pedijatriju, dodijelila je Gradu Nova Gradiška počasni naziv Grad prijatelj djece.

 

-Moramo se pohvaliti da je Grad Nova Gradiška, kao 46., od 565 gradova i općina u RH, dobio prestižno priznanje Grad prijatelj djece. Veliko je to priznanje o kojemu će se govoriti. Želim se zahvaliti svojoj zamjenici Ljiljani Lukačević i svim ljudima iz Koordinacijskog tima na dobro odrađenom poslu, te svima koji u našem gradu provode aktivnostima s djecom i za djecu – kaže gradonačelnik Željko Bigović.

Gradovi prijatelji djece (Child Friendly Cities) je globalna inicijativa UNICEF-a pokrenuta 1996. godine s ciljem stvaranja gradova po mjeri djece jer je upravo blagostanje djece važan pokazatelj zdravog okružja, demokratskog društva i dobrog upravljanja. U Hrvatskoj je Akcija pokrenuta u sklopu Saveza društava Naša djeca početkom 1999. godine pod pokroviteljstvom UNICEF-a.

 

Nova Gradiška je zadovoljila stroge kriterije i prošla postupak ocjenjivanja. Dobivanje počasnog naziva znači da se u našem gradu, uz brojne aktivnosti s djecom ostvaruju prava i potrebe djece, priznata u Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravima djeteta. Koordinacijski odbor za provedbu Akcije „Grad – prijatelj djece izradio je u siječnju 2014. godine Strategiju za ostvarivanje prava i potreba djece na području grada Nove Gradiške za razdoblje 2014 . – 2017. godine.

 

U provedbi akcije sudjelovali su Grad Nova Gradiška, Dječji vrtić, OŠ Ljudevit Gaj i OŠ Mato Lovrak, Gimnazija, Elektrotehnička i ekonomska škola, Industrijsko-obrtnička škola, roditelji, Društvo Naša djeca, zdravstvene ustanove, Centar za socijalnu skrb, Gr5adska knjižnica, POU „M-A. Relković“, Gradski muzej, Turistička zajednica, Policijska postaja Nova Gradiška, Koordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti, Vijeće za prevenciju ovisnosti, Vijeće za prevenciju kriminaliteta, Savjet mladih, vjerske zajednice, udruge, društva i sportski klubovi, mediji i građani.

Related Post

GRADU ZA ROĐENDAN

Autor - 04/12/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 4. prosinac 2014. – Mališani iz Dječjeg vrtića Nova Gradiška danas su tradicionalno uoči Dana grada, predvođeni svojim…