PREVENTIVNA AKCIJA POLICIJE

468 0

Mladež pila, tukla se, vrijeđala policajce

– SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA, 14. rujna 2015. – U cilju osiguranja povoljnog stanja sigurnosti povodom početka školske godine, a posebno radi zaštite mladih od neprihvatljivih i rizičnih čimbenika koji su od ranije poznati kao generatori asocijalnog i delikventnog ponašanja mladih, policija je i ovaj vikend zajedno s turističkim inspektorom provela pojačane preventivno-represivne aktivnosti na području gradova Slavonski Brod i Nova Gradiška.

 

Aktivnosti su usmjerene na nedozvoljeno točenje i distribuciju alkohola i drugih sredstava ovisnosti, u i ispred ugostiteljskih i trgovačkih objekata, okupljalištima mladih u zonama parkova, igrališta, odgojno obrazovnih i domskih ustanova i drugih javnih prostora na kojima su ranije evidentirana delikventna ponašanja, narušavanje javnog reda i mira, uništavanja i oštećivanja imovine, ugrožavanja cestovnog prometa, nedozvoljeni noćni izlasci osoba mlađih od 16 godina.

 

Tijekom provođenjem akcije ovaj vikend utvrđeno je 20 prekršaja protiv javnog reda i mira (pijančevanje na javnim mjestima 15 prekršaja, tučnjava u alkoholiziranom stanju dva prekršaja, točenje alkohola pijanoj osobi jedan prekršaj, vrijeđanje policijskih službenika dva prekršaja), tri prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti (davanje alkohola pijanoj ili maloljetnoj osobi), jedan prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i tri prekršaja iz Obiteljskog zakona (nedozvoljeni noćni izlasci osoba mlađih od 16 godina).

Related Post