PREVENTIVNA RADIONICA

565 0

Dana 11. lipnja, s početkom u 13 sati, u Slavonskom Brodu, u Osnovnoj školi „Antun Mihanović“, provedena je interaktivna radionica u sklopu 3. komponente preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“.

Inače, u ovu komponentu projekta, uključene su dvije osnovne škole iz Slavonskog Broda, i to Osnovna škola „Blaž Tadijanović“ u kojoj je u ponedjeljak bila smotra likovnih i literarnih radova učenika, a potom proglašenje najboljih radova, te u Osnovnoj školi „Antun Mihanović“, u kojoj je jučer provedena debata učenika.

 

Naime, učenici su bili podijeljeni u dvije skupine, afirmacijsku i negacijsku. Argumentirali su svoje stavove na tezu, koju je podržavala afirmacijska skupina: „Ako te netko udari, vrati mu“, dok je negacijska skupina pobijala stavove afirmacijske. Na kraju su doneseni zaključci, te je tročlani sud u sastavu predstavnika dvije škole i policije, imao težak zadatak prosuditi čiji su argumenti bili uvjerljiviji. Za nijansu su prevladali argumentirani stavovi afirmacijske skupine.

 

Aktivnostima iz 3. komponente preventivnog projekta, učenici osnovnih škola su iskazali značajan interes i aktivan odnos prema problematici nasilja, te su svojim izvrsnim kreacijama (likovnim, literarnim) i debatama, poslali snažnu poruku na život bez nasilja.

Related Post

VATROGASTVO KAO OBITELJSKI POZIV

Autor - 17/02/2020 0
Kroz priče s vatrogascima upoznat ćete svakodnevne ljude čiji je životni poziv isprepleten s obitelji, tradicijom i dugogodišnjom predanosti vatrogastvu…