PRIGODNI BROJ „SUZE DOLINSKE“

934 0

OKUČANI, 26. listopada 2016. -Iz tiska je izašao prigodni, 33. broj „Suze dolinske“, Godišnjaka župe uznesenja Bl. Dj. Marije Dolina bosanska kraj Bosanske Gradiške u izgnanstvu. Posvećen je mladomisniku fr. Ivanu mariji Tomiću

iz reda braće propovjednika – dominikanaca.

-U ovoj Svetoj godini Božjeg milosrđa radosno kličemo IMAMO SVEĆENIKA. Ovo je naš drugi mladomisnik koga je „Suza dolinska“ pratila i dopratila do oltara.

Sjetimo se kako je naš mladomisnik p. Damir Šokić OP jubilarne 2000. godine na ovom istom mjestu, u Gornjim Bogićevcima, slavio Svetu misu.

Iz Župe Dolina je ponikao i vlč. Milivoj knežević koji je 1072. godine imao Mladu misu u Vrbju pa tako ni jedan mladomisnik, rođen u župi Dolina , nije u svojoj rodnoj župi slavio Mladu misu. Valjda je to Božja volja.

Želja nam je da ovim prigodnim brojem „Suze dolinske“, čiju smo dvadesetu obljetnicu izlaženja iz tiska upravo obilježili, čitatelje podsjetimo na bitne događaje u fr. Ivanovom životu, koji su objavljivani kroz našu publikaciju, a one vjernike koji su došli mladomisnikom podijeliti radosne trenutke, upoznamo.

Godine 2001. je „Suza“ razgovarala s obitelji Luke Tomića, dok su živjeli u Šumetlici, a Ivan je tada bio učenik 1. razreda gimnazije. Poslije će Ivan postati naš suradnik i član Uredničkog vijeća.

U ovom broju „Suze“ donosimo mladomisnikovu biografiju, prilog kako je fr. Ivan položio prve zavjete u redu bijele braće – dominikanaca (20. kolovoza 2011. godine), o tome kako je fr. Ivan položio doživotne zavjete 17. kolovoza 2014. godine, zaređen za đakona 24. siječnja 2016. godine, a 8. kolovoza iste godine zaređen za svećenika i m,nogo drugog zanimljivog.

U ime svih Dolinaca i Novoselaca upućujem fr. Ivanu Mariji – našem mladomisniku iskrene čestitke, a njegovoj subraći dominikancima 800. obljetnice dominikanskog reda – navodi urednik Milorad Oršulić -Mican.

Related Post