PRIGODNO OTVOREN DJEČJI VRTIĆ „RADOST“

687 0

NOVA GRADIŠKA, 4. prosinac 2015. – Bilo je danas iznimno svečano i radosno u obnovljenom Dječjem vrtiću „Radost“. Novogradiški mališani već neko vrijeme, zajedno sa svojim tetama i na zadovoljstvo roditelja,

uživaju u uvjetima koje ima on pruža. Dakako, zadovoljstvo nisu krili bi svi oni koji su sudjelovali u njegovoj obnovi i dogradnji, kao ni gosti koji su bili na prigodnom otvaranju.

 

Ispred Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova bile su Ana Markuz, načelnica sektora za provedbu regionalnog razvoja i Katica Mišković, voditeljica službe, župan Danijel Marušić i njegova zamjenica Dunja Magaš, predsjednik županijske Skupštine Pero Ćosić, gradonačelnik Željko Bigović i njegov zamjenik Dario Ban, te ravnatelji novogradiških osnovnih i srednjih škola. Bilo je danas razloga da zadovoljstvo sa djelatnicima Dječjeg vrtića podjele i njegovi bivši, sada umirovljeni djelatnici.

Zadovoljstvo nije krila ni i ravnateljica Dječjeg vrtića Vera Trobić, koja se zajedno s gradonačelnikom Željkom Bigovićem zahvalila Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova i svima drugima koji su imali udjela u adaptaciji i dogradnji zgrade vrtića „Radost“.

Prigodno su vrtić otvorili Ana Markuz i Željko Bigović, a u presijecanju vrpce su im pomogli i mališani Maja Šorak i David Bećirević. Mališani iz vrtića su prigodnim programom nagradili uzvanike i zahvalili se svima koji su doprinijeli da se vrtić obnovi. Vrtić je blagoslovio velečasni Perica Matanović.

 

Da je danas bilo razloga za zadovoljstvo potvrđuje činjenica da je napokon završena obnova Dječjeg vrtića „Radost“, koji je od 2010. godine kisnuo i propadao, a s radovima se nije kretalo s mjesta.

Kako je danas kazao gradonačelnik Željko Bigović, od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU krajem 2013. godine Grad je zatražio i dobio dozvolu za vođenje poslova javne nabave, odabira izvođača i postupak provedbe radova.

Kompletan vrtić jer završen, od podruma do krova, a vrijednost radova iznosi 4,1 milijun kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU financiralo je radove s 2,5 milijuna kuna, pa su novogradiški mališani dobili priliku da usele u potpuno obnovljeni i lijepi dječji vrtić.

Related Post

POČEO FESTIVAL KAVE I KOLAČA

Autor - 27/08/2017 0
NOVA GRADIŠKA, 27. kolovoza 2017. – Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika, otvorio je jučer „Festival kave i slavonskih kolača“ koji treći…