CJELOVEČERNJI KONCERT

1027 0

NOVA GRADIŠKA, 5. prosinac 2015. – I ovaj 19. cjelovečernji koncert Gradske glazbe i njihovih gostiju potvrdio je i repertoarom i izvedbama, renome kojega su izgrađivali godinama.

A da se njihovi koncerti isčekuju s velikim zanimanjem pokazala je i 5. prosinca prepuna dvorana Doma kulture.

 

Okupljenima je, na ovom glazbeno-kulturnom događaju, koji je odisao vedrinom, mladošću i modernim aranžmanima, riječi dobrodošlice uputio kaplenik Goran Franić predstavljajući najmlađe članove Gradske glazbe, Rebeku Akmačić, Luciju Denis, Doru Severinac i Roka Kekeza. I upravo su oni skladbama „Svim na zemlji“ i „U to vrijeme godišta“ otvorili ovo prekrasno glazbeno putovanje.

Uslijedio je kolaž skladbi popularne glazbe svih generacija, kako strane, tako i domaće glazbene scene. Nakon nekoliko uvodnih skladbi  nastupili su i gosti, dugogodišnja suradnica Gradske glazbe Dijana Deanović-Dija, a premijerno Barbara Dautović, sestre Martina i Matea Škvorčević (trio „High five“) i Matija Višić.

Nizale su se skladbe od jazz zvuka, soula, plesnog popa, rytham and bluesa, rocka, latinoameričkog i disco ritma, do klapske pjesme i skladbi s mirisom mora i soli.

Svevremenski hit „Proud Mary“ izveli su prvi puta zajedno, u pratnji Gradske glazbe, spomenuti mladi glazbenici, a „Radetzkym maršom“ zaključili predviđeni program. No, kao i uvijek, publika je tražila bis i u maniri pravih profesionalaca domaćini su im želju i ispunili.

I ovim koncertom Gradska je glazba pokazala jednu drugu dimenziju svoga postojanja vrijednu divljenja, ali i poštovanja.

U završnom je dijelu koncerta čestitku uz Dan grada i župe uputio i predsjednik Gradske glazbe Tomislav Marčić te uručio Priznanja; za 5 godina rada u Glazbi Karlu Houdeku, za 10 godina Filipu Alasiću, za 15 godina Ivanu Laziću te za 55 godina rada u udruzi Nikoli Mikiću. Priznanje je uručeno i Dijani Deanović za dugogodišnju suradnju s Gradskom glazbom.

Na rođendanskom koncertu, među brojnom publikom, bili su i magistra Ljiljana Lukačević, zamjenica gradonačelnika, Mihaela Đeraj, voditeljica Odsjeka društvenih djelatnosti grada, Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice, vlč. Perica Matanović, župnik novogradiške župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, fra Tomica Hruška, franjevac iz Cernika te novogradiški gradonačelnik Željko Bigović, koji se toplim riječima obratio okupljenima.

-Jedna prekrasna večer i prekrasan glazbeni doživljaj, koji nam je omogućio putovanje bezvremenskim glazbenim svijetom. Ovi koncerti Gradu na dar su doista nezaboravan doživljaj. Ovu večer ćemo pamtiti i po mladim nadama, Barbari Dautović, sestrama Škvorčević, Matiji Višiću, ali i po novim članovima Gradske glazbe. Bogatstvo Gradske glazbe su upravo mladi, kao što su budućnost i ovoga grada. I od Gradske glazbe mogu učiti i druge udruge koje se bave glazbenom umjetnošću o tome kako privući mlade članove. No, Gradska glazba je uz promendane koncerte u svome gradu, sudjelovanjem na Smotri u SB, tradicionalnom gostovanju  u Selcu, nastupom na Zrinjevcu u Zagrebu i tijekom ove godine promovirala svoj grad u najljepšem svjetlu i na tome im veliko hvala – rekao je gradonačelnik Bigović, upućujući čestitke uz Dan grada i župe, kao i uz božićne i novogodišnje blagdane.

Za dobar zvuk pobrinuo se Željko Brčić-Duša ovoga puta u ulozi tonca, za zanimljivu konferansu Vladimir Đurasek. Pokrovitelji koncerta bili su Grad Nova Gradiška, Turistička zajednica, Učilište „Relković“, a pomogli su i sponzori: tvrtka „Eko-kong“, vinarija „Hoborka“, ribomaterijal i pirotehnika „Carpenter“, mesnica „Dado“, mesnice „Bebrinka“, Biffe „Marija“ Kosovac, pizzerija „Polo“, pekarnica „Europa“, Auto-moto centar Nova Gradiška, trgovački obrt „Dobar zvuk“. I ovim putem Gradska glazba im se od srca zahvaljuje, kao i vjernoj publici te svima, koji im svake godine pomažu svojim idejama i savjetima.

 

Related Post

STOP KOMARCIMA

Autor - 29/05/2014 0
Tretiranje danas u općinama Stara Gradiška, Vrbje i Davor NOVA GRADIŠKA, 29. svibnja 2014. – Kiša je tek nekoliko dana…