UDRUGA STVARATELJA U KULTURI

1650 0

NOVA GRADIŠKA, 5. prosinac 2015. – Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška povodom Dana grada i blagdana Bezgrešnog začeća Blažene Djevice, u prostoru bivše robne kuće postavila je izložbu slika i skulptura

nastalih na likovnoj koloniji „Starci 2015.“

 

O radu Udruge koja likovne kolonije više ne održava na Strmcu, već posljednje dvije godine u Starcima, govorila je predsjednica Zdravka Džimbeg. Izložbu je sinoć otvorila zamjenica gradonačelnika Ljiljana Lukačević, Na izložbi je predstavljeno 66 radova, od toga 64 slike i dvije skulpture.

 

„ Presretna sam što vidim ovdje poznata lica i vaše stvaralaštvo koje veoma cijenim. Iz Staraca ste donijeli nešto što je plod iznimno široke inspiracije, hvala što ste nam ponovno pokazali kako vidite i osjećate svijet oko sebe. Vi ste zaista multikulturnjaci, u vašim dušama leže i pjesničke i slikarske duše, stoga vam još jednom zahvaljujem na svemu“, rekla je Ljiljana Lukačević.

 

Izložbu su uveličali glazbeno pjesničkim nastupom članovi Hrvatske pjevačke skupine “Slavča” i Pjesničke sekcije “Vladimir Nikolić”.

Related Post