MULTIUMEDIJALNA IZLOŽBA „SB = NG“

2148 0

NOVA GRADIŠKA, 18. rujna 2016. – Gradonačelnik Vinko Grgić jučer je u prostoru bivše robne kuće otvorio multimedijalnu izložbu „SB = NG“ koju je osmislila i svojim radovima kreirala skupina brodskih i novogradiških

likovnih umjetnika.

-U potrazi za istinom, značenjem pa čak i sustavom komuniciranja sa svijetom i sa samim sobom, „SB = NG“: nudi svoju viziju te vječne zagonetke: što je umjetnost. Svojim radovima, ova moćna „gomilica“ kroz različite tehnike i medije, različitim načinima izražavanja uspijeva napraviti univerzalni jezik koji budi interes i znatiželju – piše u katalogu Gordana Đuričić.

Upravo zbog djela koja bude interes i znatiželju treba doći pogledati s čime se to predstavljaju: Igor Čabraja, Zlatko Kozina, Ivica Kurtz, Matej Knežević, Ante Rašić, Ivan Šeremet, Gordan Bjelić, Alojzije Cindrić, Jelena Kovre, Mladen Lovrić, Miroslav Pišonić i Damir Sokić.

 

U ime Gradskog muzeja okupljene autore i Novogradiščane pozdravila je ravnateljica Gradskog muzeja Marija Mihaljević, a osvrt na izložbu dali su Damir Sokić i Zlatko Kozina. O izložbi je govorio akademski slikar i prof. na Likovnoj akademiji u Zagrebu Damir Sokić – Roka

-Zahvaljujem se na neobično velikom interese za izložbu u vremenima koja su surova, vrlo tmurna i sumorna, ne samo u Hrvatskoj nego i planetarno. Smatram da je umjetnost zadnje utočište ljudskosti jer se sve druge djelatnosti, osim umjetnosti, bave novcima, a umjetnost se jedino bavi čovjekom. Iznenađujuće je vidjeti, pogotovo usred bijela dana da ovoliko ljudi dođe na otvorenje jedne izložbe, pogotovo u jednom malom mjestu.

Vidim kolege koji su entuzijasti, koji imaju toliko volje to raditi i svoju poruku slati, usprkos medija koji imaju velike moći, da svojim radovima mogu poslati poruku što se događa njima ili nekome – kazao je akademski slikar i prof. na Likovnoj akademiji u Zagrebu, Cerničanin Damir Sokić – Roka.

-Hvala kolegi što je uočio da u našem gradu postoji sve veći interes za umjetnost i društvena događanja. U posljednjih nekoliko mjeseci pojavili su se neki novi trendovi. Prije nekoliko dana smo potpisali 46 ugovora sa udrugama iz kulture koje će realizirati dosta svojih programa što znači da ćemo do kraja godine imati dosta ovakvih i sličnih događanja. Ovakve stvari ću uvijek podržavati i nadam se da ćemo ovu izložbu prebaciti u Muzej koji ćemo nakon devet godina rekonstrukcije otvoriti za Dan grada – kazao je otvarajući izložbu gradonačelnik Vinko Grgić.

 

Related Post