IZLOŽBA U TURISTIČKOJ ZAJEDNICI

751 0

NOVA GRADIŠKA, 5. prosinac 2015. – Sinoć je u prostoru Turističke zajednice Nova Gradiška gradonačelnik Željko Bigović otvorio izložbu Godišnjaka i ostalih izdanja Ogranka Matice hrvatske Nova Gradiška.

O hvalevrijednoj izdavačkoj djelatnosti novogradiškog Ogranka MH govorio je njegov predsjednik Josip Ostić. Predstavio je brojne pojedince koji su do sada sudjelovali u uređivanju Godišnjaka, određivali njegov sadržaj, likovni i grafički izgled.

Govorio je o sadržajima i autorima koji su na stranicama Godišnjaka i njegovim rubrikama bilježili razna kulturna i povijesna događanja ili su kao autori predstavljali svoj književni, likovni, stručni i znanstveni rad.

Prof. Ostić posebno se osvrnuo na reputaciju koju je Godišnjak stekao, kako je kazao, ne samo u Novoj Gradiški i široj okolici, već i na razini Hrvatske.

-Ogranak Matice hrvatske svake godine uzima učešća u obilježavanju Dana grada i blagdana Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. Ogranak MH u Novoj Gradiški obnovio je rad u lipnja 1991. godine. Iduće godine, koja je za Ogranak MH jubilarna dvadesetpeta, trebamo na poseban način to obilježiti jer se kroz njegovo djelovanje i 15 Godišnjaka, riječju, stihom i zapisom, svjedočilo o životnom, duhovnom i domoljubnom životu grada Nove Gradiške i naše Domovine. To svakako zaslužuje zahvalu i poštovanje – kazao je gradonačelnik Željko Bigović i zahvalio u ime Grada svim članovima Izvršnih odbora i predsjednicima Ogranka Matice hrvatske.

Svojim nastupom otvaranje izložbe su uveličani članovi HPS „Slavča“ i Pjesničke sekcije „Vladimir Nikolić“

Izložba se može razgledati do Božića.

Related Post

NOVOGRADIŠKA NOĆ MUZEJA

Autor - 30/01/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 30. siječanj 2016. – Otvaranjem izložbe fotografija pod nazivom Demokracija život u oblacima Miroslava Pišonića sinoć se i…

FOTO

Autor - 30/03/2013 0
NOVA GRADIŠKA 29. ožujka 2013. – Jubilarna deseta poredu izložba poznatog novogradiškog slobodnog fotografa Igora Hercega na temu pokladnog jahanja…

NOĆ MUZEJA 2014. (foto)

Autor - 02/02/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 2. veljače 2014. – Tradicionalnoj nacionalnoj manifestaciji 31. siječnja pridružila se i ove godine Nova Gradiška i tako…