VIZUALNA UMJETNOST- Damiru Sokiću prva nagrada na „Tu smo 2“

1052 0

PULA, 19. rujna 2010. – Na Međunarodnoj bijenalnoj manifestaciji vizualnih umjetnosti “Tu smo 2 „ koju je organizirao Muzej suvremene umjetnosti Istre, prva nagradu u iznosu od 15.000 kuna, u konkurenciji 150 umjetnika, dodijeljena je Cerničaninu Damiru Sokiću, docentu na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Sokić je na Forunu izložio električnu stolicu s natpisom „rezervirano“. Druge dvije nagrade, po 10.000 kuna koje dodjeljuje PBZ Card American Express, dodijeljene su Benu Cainu iz Engleske i Alenu Floričiću iz Rapca. Sokić je na Forumu izložio i transparent napravljen od radničkih odijela.

 

Damir Sokić pripada generaciji novogradiških akademskih sklikara, likovnih pedagoga i kritičara kojoj pripadaju Željko Subić i Antun Maračić. Sva su trojica prve likovne korake učinila u ateljeu u „Starom zatvoru“ koji je djelovao u okviru tadašnjeg Centra za društvene djeltnosti omladine.

Damir Sokić prvi s lijeva

Related Post

NOVOGRADIŠKA NOĆ MUZEJA

Autor - 30/01/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 30. siječanj 2016. – Otvaranjem izložbe fotografija pod nazivom Demokracija život u oblacima Miroslava Pišonića sinoć se i…