PRIJETIO DA ĆE SE VRATITI I SVE POBITI AUTOMATSKOM PUŠKOM

643 0

Mladiću (18) sudac istrage odredio istražni zatvor od 30 dana

OKUČANI, 13. listopada 2015. – U petak oko 22,50 sati, 33-godišnjak iz Okučana je policiji prijavio da je ispred jednog ugostiteljskog objekta u Okučanima

između njega i 18-godišnjaka s područja općine Gornji Bogićevci došlo do verbalnog i fizičkog sukoba nakon što je mladić pokušao udariti njegovog oca hladnim oružjem tzv. bokserom. Kada ga je on u tome spriječio mladić se udaljio i zaprijetio da će doći nazad s automatskom puškom i sve ih pobiti.

 

Policija je postupajući po prijavi kaznenog djela prijetnje, 18-godišnjaka oko 23 sata uhitila, nakon što ga je prethodno zatekla u jednoj ulici u Okučanima kada se biciklom pokušao vratiti na mjesto sukoba. Mladić je tom prilikom kada je ugledao policijske službenike preko zida dvorišta jedne obiteljske kuće od sebe odbacio plastičnu vreću u kojoj se nalazila automatska puška. Policija je kod njega osim puške pronašla i hladno oružje tzv. bokser i nekoliko komada streljiva za automatsku pušku.

 

Obavljenom pretragom doma i prostora koje koristi 18-godišnjak pronađeno je više komada streljiva koja su policijski službenici zajedno sa ranije pronađenim oružjem i streljivom uz potvrdu oduzeli.

 

Mladić je uz kaznenu prijavu za kazneno djelo prijetnje i kazneno djelo neovlašteno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari u nedjelju, 11. listopada doveden sucu istrage, koji mu je odredio 30 dana istražnog zatvora te je isti dan predan u zatvor u Požegi.

 

Policijski službenici će 18-godišnjaka i prekršajno prijaviti zbog prekršaja iz Zakona o oružju (posjedovanje hladnog oružja i pokazivanja na javnom mjestu) i narušavanja javnog reda i mira.

Related Post

U ŠIRINCIMA PRONAŠLA 5 MINA

Autor - 30/09/2010 0
OKUČANI 30. Rujna 2010. – Oko 12 sati, policijskim službenicima u Policijskoj postaji Okučani, 45-godišnja građanka je dojavila da je u…