PRIJEVARA PUTEM INTERNETA! – Uplatio iznos iznad 35 tisuća eura misleći da jeftino kupuje bager, prikolicu i razne priključke

897 0

Jedan od sigurnijih načina kupnje je neposredan kontakt i kupnja na viđeno, posebice kada se radi o skupim, vrijednim strojevima i predmetima – preporučuje i upozorava Policija brodsko-posavska

 SLAVONSKI BROD, 18.  veljače 2019. – Policiji brodsko-posavskoj prijavljen je još jedan slučaj prijevare.  U petak (15. veljače), 49-godišnjak je u Postaji granične policije Vrpolje,  prijavio prijevaru putem interneta.

Početkom veljače na internetu je pronašao oglas, koji je nudila tvrtka iz Švedske, u vezi prodaje radnih strojeva. Odlučio se za kupnju bagera, prikolice i raznih priključaka. Također putem interneta, dogovorio je način plaćanja i uplatio iznos iznad 35 tisuća eura, no u dogovorenom roku isporuke, plaćeno mu nije dostavljeno kupljeno, a više mu se nitko iz tvrtke ne javlja na pozive.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela prijevare.

Čuvajte se prijevara putem interneta!

Policija poziva građane na oprez prilikom kupnje putem interneta. Važno je provjeriti radi li se uistinu o tvrtki ili poduzeću, koja se bavi takvom prodajom ili se iza oglasa krije netko sa skrivenim namjerama, te na siguran način uplaćivati novac. Jedan od sigurnijih načina kupnje je neposredan kontakt i kupnja na viđeno, posebice kada se radi o skupim, vrijednim strojevima i predmetima.

 

Related Post