Prikazivanjem lažnih podataka na poslovima razminiranja naplatili više od 100 tisuća kuna

647 0

Potvrđena je sumnja da su 31-godišnjak i 33-godišnjak, kao službene i odgovorne osobe trgovačkog društva koje se bavi poslovima razminiranja, unosili i prikazivali lažne i neistinite podatke o broju pripadnika pirotehničke skupine i pregledanoj površini

NOVA GRADIŠKA, 30. svibnja 2019. – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje na okolnosti počinjenja kaznenih djela protiv gospodarstva i krivotvorenja na novogradiškom području.
Time je sa područja Brodsko-posavske županije, koje se bavi poslovima razminiranja, unosili i prikazivali lažne i neistinite podatke o broju pripadnika pirotehničke skupine i pregledanoj površini. Neistinite podatke su ovjerili svojim potpisom i takvu ispravu predali mjerodavnima na naplatu.
Pritom su ostvarili nepripadnu imovinsku korist iznad 100 tisuća kuna.
Policijski službenici protiv 31-godišnjaka i 33-godišnjaka, podnose posebna izvješća Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, kao dopune kaznenim prijavama zbog počinjenih kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave iz Kaznenog zakona, te protiv pravne osobe trgovačkog društva zbog počinjenog kaznenog djela prijevare u gospodarskog poslovanja iz Zakona o odgovornosti pravnih osoba.

Related Post

DRAGALIĆ U PJESMI I PLESU

Autor - 07/05/2017 0
DRAGALIĆ – Sinoć je u Dragaliću održana šesta po redu folkolorna manifestacija „Dragalić u pjesmi i plesu. Mještani Dragalića i…