PRIOPĆENJE POLICIJE – Ukrao kasu s zlatninom

1109 0

26. ožujak 2012. – Jučer oko 11.45 policiju u Vrpolju

je jedan građanin izvijestio da nepoznata osoba izlazi iz obližnje kuće, noseći nekakav predmet umotan u deku. Policijska ophodnja Policijske postaje Vrpolje je ubrzo uhitila 45-godišnjaka i utvrdila kako je on prethodno provalivši ulazna vrata obiteljske kuće (vlasništvo 26-godišnjaka), ušao u unutrašnjost i otuđio metalnu kasu u kojoj se nalazila zlatnina. Protiv 45-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe.

 

Biciklist u Starom Petrovom Selu u prometu s 2,15 promila

 

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su u noći subota/nedjelja od 23 do 5 sati, obavljajući nadzor nad prometom kontrolirali 187 sudionika u prometu, od toga 135 vozača osobnog automobila, 36 vozača motocikla, 8 vozača bicikla, 5 vozača teretnog automobila i 3 vozača mopeda. Pritom su utvrdili 28 prekršaja. Od toga se najviše prekršaja odnosilo na nepropisne brzine, te je utvrđeno 12 takvih prekršaja. Također je utvrđeno 11 slučajeva vožnje pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj vožnje u suprotnom smjeru, dva slučaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr. Najveća koncentracija alkohola iznosila je 2,15 promila, a izmjerena je kod vozača bicikla u Starom Petrovom Selu.

 

POKUŠAJ UBOJSTVA : Obračun 20-godišnjaka završio teškim ozljedama

 

Policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je jučer oko 3.10 sati unutar ugostiteljskog objekta u užem središtu Slavonskog Broda 20-godišnjak oštrim predmetom zbog razmirica od ranije ozlijedio 20-godišnjaka i slučajno 22-godišnjaka. Ozlijeđenim mladićima je ukazana liječnička pomoć, kojom prilikom su ozljede kod 20-godišnjaka okvalificirane kao teške, dok je 22-godišnjak lakše ozlijeđen. Zadržani su na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 20-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo pokušaj ubojstva.

 

Pijan pao s traktora i ozlijedio se

 

Oko 15.50 sati, jučer u Klokočeviku se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Do prometne nesreće je došlo kada je 35-godišnjak koji se vozio kao putnik na traktoru, stojeći na priključku prikolice, držeći se za kabinu u jednom trenutku pao na kolnik. Liječnička pomoć mu je ukazana u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje su ozljede okvalificirane kao lakše. Policijski službenici su utvrdili da je bio pod utjecajem alkohola 1,39 promila. Također je alko-testiran i 24-godišnji vozač traktora, pri čemu je očitana koncentracija alkohola u njegovu organizmu u iznosu od 0,87 promila. Nadalje je utvrđeno da upravljao neregistriranim traktorom prije stjecanja prava na upravljanje. Za traktor je bila priključena neregistrirana prikolica, a vozač nije posjedovao ugovor o obveznim osiguranjima u prometu. Slijedi podnošenje odgovarajućih pismena.

 

Vikend sažetak

 

Tijekom vikenda je na području policijske uprave evidentirano 28 kaznenih djela od kojih je najveći broj u strukturi općeg kriminaliteta, a najbrojnija su imovinska kaznena djela (25). U području prometa dogodilo se šest prometnih nesreća od kojih dvije s ozlijeđenim osobama (dvije osobe lakše ozlijeđene) i četiri s materijalnom štetom. Zabilježeno je šest prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i tri prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Dogodilo se 20 požara od kojih 10 bez štete i 10 s materijalnom štetom (uglavnom na otvorenom prostoru) u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Related Post