POLICIJSKA 24 SATA: Najviše se kralo

439 0

5. listopad 2012. – Na području policijske uprave, jučer je

zabilježeno 11 kaznenih djela, od kojih je najviše (8) protiv imovine. Dogodile se dvije (2) promete nesreće s materijalnom štetom u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Evidentirana su dva (2) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, dva (2) prekršaja iz Carinskog zakona i jedan (1) prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda.

 

OPET KRAĐE – Jučer je, u policiji zaprimljena dojava da je netko u noći, 3./4. listopada, u Slavonskom Brodu, Ulica Luke Botića, nasilno otvorio prozor na obiteljskoj kući, ušao u unutrašnjost i otuđio nekoliko tisuća kuna i mobitel, vlasništvo 63-godišnjakinje. Policija traga za počiniteljem.

 

Nakon jučerašnje dojave o krađi, policija traga za počiniteljem, koji je u vremenu od 25. rujna do jučer, u Slavonskom Brodu, u Ulici Josipa Rimca sa gradilišta trgovačkog centra, isjekao i otuđio veću količinu električnog kabla, oštetivši vlasnika za više tisuća kuna.

 

Policijski službenici su noćas oko 2 sata u Slavonskom Brodu, u Ulici Petra Krešimira IV, zatekli mušku osobu koja je u rukama nosila barski stol. Utvrdili su da je riječ o 19-godišnjaku, koji je odlazeći iz ugostiteljskog objekta u Štamparevoj, otuđio barski stol. Policija nastavlja rad u cilju pronalaska vlasnika, vraćanju otuđenog predmeta i podnošenju adekvatnih pismena.

 

Jučer je 37-godišnjak prijavio policiji krađu bicikla u Slavonskom Brodu, u vremenu od 20 do 21 sati, ispred kuće u Zagrebačkoj ulici, koji su policijski službenici prilikom obilaska postajnog područja, pronašli noćas, oko 2 sata, u Budakovoj ulici i vratili vlasniku.

 

PRITVOREN PIJANI VOZAČ KOJI JE IZAZVAO PROMETNU NEZGODU – Jučer oko 12.40 sati u Novoj Gradišci, na raskrižju Ulica A. Stepinca, Zrinskih i Trga kralja Tomislava, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba, a koju je prouzrokovao vozač pod utjecajem alkohola. Policija je utvrdila, da je 40-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom Ford, ušao u raskrižje, ne propustivši teretni automobil s prednošću prolaska, pa je došlo do udara jednog vozila u drugo. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su alkotestom u organizmu 40-godišnjaka utvrdili koncentraciju alkohola u iznosu od 1,81 promila, dok kod drugog vozača (34-godišnjak) nije bilo reakcije na alkohol. Policija je alkoholiziranog vozača zadržala u službenim prostorijama do otriježnjenja i protiv njega podnijela optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradišci.

 

UHVAĆEN ALŽIRAC – Oko 11.20 sati, jučer, policijski službenici Policijske postaje Vrpolje, su u polju, uz autocestu A3, kod Sikirevaca uočili dvije muške osobe, od kojih je jedna pobjegla uočivši policajce, a za drugog je utvrđeno da se radi o 19-godišnjem državljaninu Alžira. Oni su u Hrvatsku iz Srbije ušli ilegalno pješice u blizini graničnog prijelaza Tovarnik – Šid, te dalje uz autocestu nastavili put prema Zagrebu. Policija nastavlja rad u cilju pronalaska druge osobe koja je ilegalno ušla u Hrvatsku, te je u upravnom postupku donijela rješenje, kojim je 19-godišnjaku izrečena zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj u trajanju od jedne godine, te je uputila zahtjev za readmisiju, odnosno vraćanje u Srbiju.

 

ŠVERC CIGARETA – Na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, policijski službenici su, jučer, oko 12.20 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, u suradnji sa službenicima mobilne carinske ekipe, nadzirući autobus iz Bosne i Hercegovine, pronašli neprijavljeno 160 kutija raznih cigareta, koje vlasnik nije prijavio pri ulasku u Hrvatsku, te su protiv 39-godišnjeg vozača (državljanin Bosne i Hercegovine), podnijeli prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Carinskog zakona.

 

ŠVERC ŽVAKAĆIH GUMA – Policijski službenici su noćas, oko 2,15 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, u suradnji sa službenicima carine, prilikom nadzora teretnog vozila Volvo iz Bosne i Hercegovine u kabini pronašli, oko dvije tisuće komada žvakaćih guma, koje 35-godišnjak nije prijavio prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku. Danas će se protiv njega provesti carinski prekršajni postupak zbog prekršaja iz Carinskog zakona.

Related Post