POLICIJSKA 24 SATA – Uhvaćen mladi lopov koji je volio provaljivati u kuće

423 0

4. listopad 2013. – U protekla 24 sata na području policijske

uprave evidentirano je šest (6) kaznenih djela od kojih četiri (4) kaznena djela općeg kriminaliteta jedno kazneno djelo maloljetničkog i jedno kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta tri (3) kaznena djela su na štetu imovine i to dva (2) kaznena djela krađe i jedno (1) kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. U području prometa dogodile su se četiri (4) prometne nesreće od kojih jedna (1) s ozlijeđenom osobom (jedna osoba lakše ozlijeđena) i tri (3) prometne nesreće s materijalnom štetom. Evidentirana su četiri (4) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, jedan (1) prekršaj nasilja u obitelji i jedan (1) prekršaj zlouporabe opojnih droga.

 

NOVA GRADIŠKA – Policijski službenici su jučer dovršenim kriminalističkim istraživanjem riješili osam imovinskih kaznenih djela i to dvije teške krađe i šest krađa. Dvije krađe i dvije teške krađe dogodile su se od kraja kolovoza do početka listopada na novogradiškom području. Počinitelj je provalom u dvije obiteljske kuće i ulaskom u jednu obiteljsku kuću i jedan servis za popravak računala otuđio jedan LCD TV, četiri prijenosna računala, tri mobilna telefonska uređaja, jedan foto aparat i jedan žensku ručni sat. Većina ukradenih predmeta je pronađena i vraćena vlasnicima. Policija će nadležnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće s podacima osumnjičenog (osoba mlađe životne dobi) za ova kaznena djela.

 

SLAVONSKI BROD – Policija je riješila i četiri krađe počinjene na području grada Slavonskog Broda od kojih dvije krađe bicikla za koje su osumnjičena dvojica mladića u dobi od 17 i 18 godina iz Slavonskog Broda. Policija će za njih nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebna izvješća kao nadopune kaznene prijave za ta kaznena djela. U druge dvije krađe radi se o šteti manje materijalne vrijednosti i to u jednom slučaju krađi novčanika s manjom količinom novca, bankovnom karticom i osobnim dokumentima za koju je osumnjičena 64-godišnjakinja iz Slavonskog Broda i u drugom slučaju krađi s poljoprivredne površine (kukuruz) za koju je osumnjičen 52-godišnjak. (Policijski službenik za odnose s javnošću Antun Jakobović).

Related Post