PRIOPĆENJE PREDSJEDNIKA GRADSKOG VIJEĆA MIRKA GOLOVRŠKOG

630 0

-Budući da sa koalicijskim partnerima HDSSB-om nismo u potpunosti usuglasili stavove oko 2. točke dnevnog reda, a to je Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna grada Nova Gradiška za 2011. godinu, oni su najavili suzdržanost kod glasovanja.

S obzirom da je za usvajanje istog Izvješća potrebna većina od ukupnog broja članova Gradskog vijeća, smatrali smo da ne treba stavljati na kocku vitalne projekte koji su već ugovoreni, ali ovise o usvajanju Izvješća o izvršenju proračuna za 2011. godinu.

To su između ostalog:

– izgradnja južne obilaznice u vrijednosti 23.000.000,00 kuna;

– obnova dječjeg vrtića u vrijednosti 3.500.000,00 kuna

– završetak obnove muzeja u vrijednosti 700.000,00 kuna.

 

Mi držimo razboritim da zbog sitnih neslaganja oko Izvješća o realizaciji proračuna, ne treba upropastiti ovako velike i vitalne projekte.

Naime, Izvješće je takvo kakvo je i sto posto je točno, te ni za sljedeću sjednicu neće biti drugačije.

Bitno je, da izvršna vlast nigdje nije probila rebalansirani proračun za kojeg su glasovali i vijećnici HDSSB-a, te ne postoji mogućnost za drugačije Izvješće.

Već smo učinili ustupak odgodom sjednice, kako bi na odgođenoj sjednici Gradskog vijeća mogli uvrstiti u dnevni red i raspravljati o Izvješću revizije za 2011. godinu, koje usput rečeno nema bitnih spornih navoda.

 

Zato ćemo učiniti dodatan napor da za iduću sjednicu uvjerimo koalicijske partnere, pa i oporbu, da zbog malih neslaganja ne žrtvujemo najavljena ulaganja.

 

Budući da se u Izvješću o izvršenju proračuna za 2011. godinu više zaista ništa ne može učiniti ili mijenjati, ono je takvo kakvo jest, što znači da ćemo u eventualnom rebalansu proračuna za 2012. godinu, koji nam također slijedi, pokušati uvrstiti i realizirati te sporne i “sitne” stavke.

 

Svaki drugi oblik ponašanja je “autogol” na štetu građana Nove Gradiške, a mi smo dovoljno ozbiljna politička stranka da to pokušamo spriječiti – navodi se u priopćenju predsjednika Gradskog vijeća prof. Mirka Golovrškog.

Related Post

ZAVJET ZA HRVATSKU

Autor - 12/04/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 12. travanj 2013. – Nakon što je u ožujku osnovan Inicijativni odbor konstituiran je i Gradski odbor Zavjeta…

DRAGUTIN LESAR U NOVOJ GRADIŠKI

Autor - 14/05/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 14. svibanj 2013. – Boraveći ovih dana u Slavoniji u okviru predizborne kampanje predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar…