TEHNOPARK NOVA GRADIŠKA

688 0

NOVA GRADIŠKA, 31. svibanj 2012. – Danas je održana završna konferencija projekta „Promicanje razvoja poduzetništva zasnovanog na inovacijama, znanju i novim tehnologijama u Brodsko-posavskoj županiji – TEHNOPARK Nova Gradiška“.

 

Bila je to prigoda se okupljeni u gradskoj vijećnici poduzetnici upoznaju sa značajnim rezultatima ovog projekta , modernim tehnologijama i naprednim tehnološkim uslugama, da dobiju nove informacije, znanja i ideje. Prije konferencije za njih je u Industrijskom parku održan Dan otvorenih vrata Tehnoparka Nova Gradiška gdje su se poduzetnici i stručnjaci u području metalo-prerađivačke industrije upoznali s novim tehnologijama, razmijenili iskustva i ostvarili poslovne kontakte.

 

Projekt Tehnopark realizira se s ciljem doprinosa održivom razvoju i unapređenju konkurentnosti regije, stvaranjem sustava za razvoj poduzetništva zasnovanog na inovacijama, znanju i novim tehnologijama i stvaranje novih radnih mjesta visoke dodane vrijednosti.

 

U okviru projekta, vrijednog 1.147.267 eura, razvijena je tehnička struktura Tehnoparka, razvijen je sustav za razvoj integralnih tržišno orijentiranih usluga MSP-u u području primjene inovacija, znanja i tehnologija, među narodnih poslovnih usluga, te poslovne inkubacije, te je razvijen sustav ljudskih potencijala u području novih tehnologija.

Projekt realizira Grad Nova Gradiška u suradnji s partnerima: Industrijski park Nova Gradiška za razvoj i ulaganje, Strojarski fakultet Slavonski Brod, Conzorzio per IAREA di ricerca scientifica e Teshnologica di Trieste – AREA Science park, Italija, Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška, Elektrotehnička škola Nova Gradiška, Brodsko-posavska županija, Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Slavonski Brod i Obrtnička komora Brodsko-posavske županije.

 

Projekt će imati izravan pozitivan utjecaj na unapređenje konkurentnosti županije i Panonske regije za rad i ulaganja, održivi regionalni razvoj, te unapređenje ulagačkih potencijala i potencijala za zapošljavanje u regiji. Rezultati projekta osnova su za realizaciju novih EU projekata.

Related Post

GRADSKO VIJEĆE ODLUČILO

Autor - 27/11/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 27. studeni 2014. – Na jučerašnjoj sjednici Gradsko vijeće je donijelo odluku o ovogodišnjim dobitnicima gradskih priznanja.

NOVOGRADIŠKA KRIZA VLASTI

Autor - 20/09/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 20. rujan 2012. – Novogradiška politička kriza i kriza vlasti, izazvane brojnim događanjima vezanim uz rad Gradskog vijeća…