Vijeće MO Urije

273 0

NOVA GRADIŠKA, 7. studeni 2011. – Miroslav Prpić, perdsjednik MO „Urije“ obratrio se medijima nakon sjednice Vijeće mjesnog odbora “URIJE” koje je nezadovoljno suradnjom s predstavnicima gradske uprave i komunalnog poduzeća

„Slavča“. O problemima su

 

odlučili informirati građane, a u prilogu medijima dostavio je plan rada i zapisnik sa zaključcima, te nekoliko fotografija koji , kako navodi, najbolje ilustriraju stanje i opravdavaju zahtjeve. Vijeće MO „Urije“ smatra da rješavanje brojnih problema ne zahtijeva gotovo nikakova sredstva nego samo odgovoran rad onih kojima građani ovog grada omogućuju redovni osobnii dohodak.

 

– Vjerujemo da će te nas podržati u pokušaju da i na ovaj način utječemo i na minimalne pomake u podizanju kvalitete života Novogradišćana – navodi Miroslav Prpić.

Više godina ljudi koji rade u Mjesnim odborima postavljaju pitanje njihove svrhe. Obave se izbori za Vijeća mjesnih odbora, ona se konstuituiraju i uzalud potroši novac. Tada gotovo da prestaje njihova svaka aktrivnost. Ako i utrde plan rada i ukazuju, uglavnom na komunalne probleme, njih nitko ne uvažava. Nisu pravne osobe i ne raspolažu sredstvima pa su i njihove odluke mrtvo slovo na papiru. Nisu, što bi trebali biti, ni oblik neposrednig sudjelovanja građana u odlučivanju od njihovog svakodnevnog i neposrednog interesa, njihovog rada i života. Tu je na prvom koraku pala mjesna samouprava.

 

 

 

 

 

Related Post

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Autor - 01/07/2014 0
Predsjedavajući Josip Mikšić konačno je uzeo stvar u svoje ruke pa je aktualni sat trajao, kako je to predviđeno poslovnikom,…