Burna završnica 2.ŽNL, zapad

461 0

7. studeni 2011. – Burno je bilo ovo 12. kolo odigrano proteklog

vikenda u 2. županijskoj nogometnoj ligi, zapad. Najveće iznenađenje dogodilo se u Rešetarima gdje je jedan od velikih favorita za osvajanje naslova, Budućnost, izvan svih prognoza izgubila utakmicu na svome terenu (0:1) od momčadi Psunj Sokola iz Okučane. Ne podcjenjujući momčad trenera Dražena Mlineka, ali bilo je za očekivati, pošto se igra na terenu u Rešetarima, da će Budućnost, koja je stalno u borbi za naslov jesenskog prvaka, rutinski odraditi taj susret i u izravnom susretu sa vodećim Posavcem se izboriti za naslov. Tim više, jer u zadnjem nedjeljnom kolu Posavac ide na teško gostovanje u Okučane, a Budućnost je trebala riješiti pitanje pobjednika u susretu s nisko plasiranim Slavoncem. No, dogodilo se veliko iznenađenje i Rešetarci su sada znatno ili potpuno izgubili izgleda za jesenski vrh. Drugo poprilično iznenađenje je neodlučna igra Posavca u Davoru (1:1) protiv, ove jeseni, vrlo solidne Slavonije, tako da su i Davorci poprilično sebi otežali put do jesenskog prvaka iako već tri kola kotiraju na čelu tablice. Naime, sada je razlika minimalna; Posavac ima 23 boda, drugi Dinamo 22, kojeg također ne treba zaboraviti, iako ima preteško gostovanje kod Slavonije. Na svega bod manje od Dinama i dva od vodećeg Posavca su čak 4 kluba! Nezna se koji je opasniji. Dijeli ih samo gol-razlika, a sva četiri imaju jednako po 21 bod. Svi su oni, u slučaju kakvih iznenađenja, favoriti za naslov. Razlike su premale. Što reći, nego da će biti jako, jako uzbudljivo jer se u nedjelju riješava pitanje jesenskog prvaka. Rijetko koje godine je bilo tako neizvjesno. No, prognozirajmo, iako je to nezahvalno: od njih četiri, u slučaju, recimo, da Posavac izgubi u Okučanima, koji ostaje na 23 boda, i treća Slavonija u koliko pobijedi , što je za očekivati na domaćem terenu protiv Dinama dobiva 3 boda i izbija na čelo s 24 boda. Četvrti Polet istina ima preteško gostovanje kod Krečara u Srednjem Lipovcu, ali, predpostavimo da pobijedi i Adžamovljani bi imali 24 boda. Nesretna Budućnost koja je porazom u Rešetarima umanjila bitno apetite ipak u slučaju pobjede nad Slavoncem, što bi bilo vrlo moguće, također bi imala 24 boda i najzad Krečar koji igra, kako rekosmo, s Poletom na domaćem terenu vrlo lako bi mogao dobiti domaću utakmicu i on bi mogao uknjižiti 24 boda. Sve te kombinacije riješio bi Posavac kada bi pobijedio u Okučanima, ali to će biti jako, jako teško, ali ne i nemoguće. Samo, pobjeda Psunj Sokola na gostovanju u Rešetarima ogromno je upozorenje Davorcima, jer je u Okučanima teško izvući bodove. Sve u svemu, bit će to sjajna završnica u nedjelju kada utakmice počnu u 14 sati. Nakon toga doći će zimska stanka i završetak jesenskog dijela natjecanja.

 

O 12 kolu recimo najkraće i ovo: Od 7 utakmica domaćini su pobijedili u 5 susreta, jedna je odigrana neodlučno, a samo je jadna utakmica završila pobjedom gosta. Najviše golova palo je u Brđanima (5), a najmanje u Rešetarima (1). Najefikasnija momčad je i dalje Slavonija (29), a najneefikasniji Soko (5). Najmanje golova primio je vodeći Posavac (10), koji ima i najviše bodova (23).

Spomenimo i nedjeljne rezultate 12. kola: Budućnost – Psunj Sokol 0:1, Posavac – Slavonija 1:1, Dinamo – Krečar 2:0, Polet – Sloboda 3:0, Mladost – Soko 4:1, Sloga – Slavija 3:1, Omladinac – Slavonac 2:0.

 

REDOSLIJED:

Posavac 23, Dinamo 22, Slavonija, Polet, Budućnost i Krečar svi po 21, Psunj Sokol i Sloboda 19, Mladost 18, Sloga i Omladinac 17, Slavija 6, Slavonac i Soko AKZ 4 boda.

U idućem, zadnjem jesenskom kolu se sastaju: Slavonac – Budućnost. Slavija – Omladinac, Soko – Sloga, Sloboda – Mladost, Krečar – Polet , Slavonija – Dinamo, Psunj Sokol – Posavac. Sve utakmice počinju u nedjelju u 14 sati.

 

 

IZ NOVE GRADIŠKE NA UTAKMICU HRVATSKA – TURSKA U ZAGREB

Sigurno mnogi od vas žele posjetiti izuzetno vrijedan i načajan sportski događaj, rekli bi najveći i najvažniji ove godine, a to je uzvratna međunarodna nogometna utakmica između Hrvatske i Turske. Kao rijetko kada pruža vam se mogućnost da iz Nove Gradiške autobusom izravno otputujete na tu utakmicu, uz vrlo povoljnu cijenu.

Vođa puta i organizator je Dario Đanić, koji se prihvatio organizacije tog zahtjevnog, ali hvale vrijednog zadatka, pa se organizira odlazak na tu utakmicu reprezentacije Hrvatske u Zagrebu koja je 15.studenog. Cijena puta i ulaznice je 180 kn (sjeverna tribina). Sve informacije i prijave na tel: 091/3404727

Related Post