Pripreme za uređenje zelene tržnice

1202 0

Autor Franjo Samardžić, Fotografije Jakša Samardžić

Dužni smo osigurati bolje uvjete OPG-ovcima i poljoprivrednicima koji prodaju voće i povrće, posebno onima koji prodaju mliječne proizvode – kaže gradonačelnik Vinko Grgić

NOVA GRADIŠKA, 25. ožujka 2019. – Mnogi će se složiti da je novogradiška zelena tržnica primjereno sređena i održavana. Neki, kao što je Ivan Adžić, gradski vijećnik SDP-a, smatraju da može bolje i da treba stvoriti još kvalitetnije uvjete za prodavače, a time i za građane. Na aktualnom satu Gradskog vijeća upitao je da li se po tom pitanju nešto namjerava učiniti.
-Što se tiče uređenja gradske tržnice značajno je da je raspisan natječaj za projektiranje i ishođenje građevinske dozvole. Vrijednost natječaja je oko 150.000 kuna. Cilj nam je ove godine ishodit građevinsku dozvolu, a u proračunu za slijedeću godinu osigurati sredstva da bi tijekom 2020. godine napravili tržnicu na najsuvremeniji i optimalan način za potrebe naših OPG-ovaca i poljoprivrednika koji prodaju svoje proizvode. Smatram da smo im to dužni njima osigurati, ne samo za voće i povrće, već i za mliječne proizvode, jer je poznato se da tu imamo velikih problema – odgovorio je gradonačelnik Vinko Grgić.

 

Related Post