Povodom Dana državnosti položeni vijenci i zapaljene svijeće

471 0

Autor bpz.hr

SLAVONSKI BROD, 24. lipnja 2019. – Svečanom misom za Domovinu, služenoj u Župnoj crkvi Gospe brze pomoći, započelo je obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske. Dan državnosti obilježava se uvažavajući značaj 25. lipnja 1991. kada je u Hrvatskom saboru jednoglasno izglasana Deklaracija o samostalnosti Republike Hrvatske i donesena Ustavna odluka o suverenosti i samostalnosti, povijesna odluka o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika. Tim povodom, izaslanstva Brodsko-posavske županije, grada Slavonskoga Broda, Policijske uprave Brodsko-posavske, predstavnika braniteljskih udruga te političkih stranaka i drugih građana, danas su položili vijence i zapalili svijeće u spomen na sve čiji su životi utkani u temelje samostalne hrvatske države.
U ime Brodsko-posavske županije vijence su položili župan Danijel Marušić i zamjenici Damir Mirković i Stjepan Bošnjaković.

Related Post

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 01/09/2016 0
Slavonski Brod, 31. kolovoza 2016. – Na završnoj konferenciji projekta „S osmijehom u školu” koji je u akademskoj godini 2015./2016.…