PRIVODI SE KRAJU OBNOVA ZGRADE UPRAVE HRVATSKIH ŠUMA

1809 0

NOVA GRADIŠJKA, 18. ožujak 2015. – Kako doznajemo od Marinka Stojića, voditelja novogradiške Uprave Hrvatskih šuma privode se kraju radovi na kompletnoj vanjskoj i unutarnjoj adaptaciji upravne zgrade u Štorosmajerovoj ulici.

Ukupna vrijednost radova iznosi 3,6 milijuna kuna. Zgrada će se u cijelosti obnoviti, kako fasada, tako i unutrašnjost, osim krovišta koje je obnovljeno prije osam godina. Radove pod nadzorom konzervatora izvodi tvrtka Alte Gradnja d.o.o. iz Vukovara. Zgrada će nakon obnove biti u izvornom stanju.

U rujnu 2013. godine Hrvatske šume su započele s obnovom upravne zgrade koja je jedna od najmonumentalnijih građevina urbane matrice grada Nove Gradiške. Izgrađena je prema nacrtima građevinskog poduzetništva „Kaučić-Florschutz-Gyikett“ iz Zagreba, koji su izgradili u Zagrebu na početku 20. stoljeća niz poznatih stambenih, stambeno-poslovnih i javnih građevina. Izvan Zagreba, kao jedno od najznačajnijih arhitektonskih ostvarenja u kojem su sudjelovali ovi graditelji, izdvaja se zgrada Imovne općine u Novoj Gradiški, kasnije promjenom namjene i vlasnika prozvana zgradom Direkcije šuma. Izgrađena je 1913. godine u tadašnjoj Osječkoj ulici. Investitor je bila Gradiška imovna općina, koja je naručila projekt zgrade za poslovne namjene.

Related Post

NOVA DJELASTNOST SLAVČE

Autor - 12/09/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 12. rujan 2012. – „Slavča“ je danas počela sa otkupom metalnih sekundarnih sirovina (metali) na deponiji komunalnog otpada…